Реклама / Ads
2| 3852 |13.03.2023 НОВИНИ

Десислава Иванчева влиза в битка със Сливенския затвор, завежда дело срещу администрацията

.
Източник: личен архив
Осъдената и излежаваща присъдата си за подкуп бивша кметица на столичния район ”Младост” Десислава Иванчева, съди администрацията на Сливенския затвор. Причината - не ѝ осигурявали лекарства и лечение от стоматолог. Това става ясно от публикация на нейни последователи в във Фейсбук.
 

Ето какво пише в публикацията:

 

"Уважаеми медии в Сливен, Скъпи приятели на Деси Иванчева,

Утре (14.03.), около 13:00 ч. Десислава Иванчева ще бъде конвоирана до Административния съд Сливен".

 

Тя е завела дело за бездействие от страна на администрацията на затвора, която държи в ръцете си здравето и живота ѝ.

 

Неведнъж Деси ви е споделяла, че от години има образование на хипофизата, което се контролира с лекарства, за да не прерасне в злокачествено. Към момента молбата й заедно с всички болнични изследвания през годините е оставена без разглеждане, а тя съответно без животоспасяващите я лекарства.

 

Освен това Деси скоро може да остане без зъби. Молбата ѝ за адекватно лечение от пародонтолог също е забавена няколко месеца.

 

Медиите и всеки, който желае и има възможност да види Деси в Сливен за малко, може да го направи във вторник (14.03), около 12,30- 13,00 ч. пред съда", пише в страницата на Иванчева.  

 

Бившата кметица и заместничката ѝ Биляна Петрова бяха осъдени за това, че са взели 70 хил. евро подкуп от строителния предприемач Александър Ваклин, а Петко Дюлгеров играел ролята на посредник в схемата. Цялата сума, която искали от бизнесмена, е 250 хил. евро. После я намалили на 187 хил. евро, като 70-те хиляди, дадени на 17 април 2018 г., били първоначалния транш.

 

Иванчева няма да остане в затвора 6 г., защото се приспада времето, когато е задържана и под домашен арест. Тя изкара в ареста 8 месеца. После мярката ѝ беше променена на домашен арест. Без право да напуска дома си остана до юни 2021 г. Така че от присъдата вече е излежала 2 години и 45 дни и остават малко повече от 3 г. След по-малко от година бившата кметица ще има право да поиска предсрочно освобождаване.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 15| 7847 |11.03.2023 Как да лъжем елементарно: Съветите на Десислава Атанасова от ГЕРБ . 2| 4750 |09.03.2023 Даниел Смилов: Стратегияга на ГЕРБ за инфлацията и дълга влиза в челен сблъсък с математиката за Трети клас . 0| 2909 |06.03.2023 Делото за хакването на НАП влиза в съда . 0| 3225 |02.03.2023 Тайван алармира за мащабно навлизане на китайски изтребители в зоната за въздушна отбрана

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads