Реклама / Ads
8| 3289 |18.11.2022 НОВИНИ

Десислава Атанасова от ГЕРБ-СДС към ДБ и ПП: Вие сте несъстоятелни

.
Десислава Атанасова от ГЕРБ-СДС
От трибуната на НС депутатът Десислава Атанасова отправи гневни критики към ПП и ДБ. Тя обвини двете партии в почти всички кризи, които в момента са явни в страната. Освен популистко, в изказването ѝ сякаш липсва и чувство за поемане на отговорност, защото нейната партия управлява страната почти 12г., а част от проблемите, които тя изброи, са натрупани през годините.
 

В пленарна зала депутатът от ГЕРБ-СДС посочи, че нейната партия е тук по волята на суверена и те са първи след изборите с машинно гласуване. След защитната реч Атанасова посочи, че ГЕРБ-СДС е тук, защото българските граждани са ги подкрепили.

 

Атанасова посочи, че ГЕРБ-СДС са пълни защитници на демокрацията: "Ние ще бъдем тук и ще устоим." Звучи като едно добре известно мото: "Ние сме на всеки километър."

 

Атанасова отправи злобни критики към ПП и ДБ. Тя ги нарече "отсъстващи" и че те са в изолация, затова поставят ултиматум. ГЕРБ-СДС призова ПП и ДБ да се върнат в пленарна зала, за да търсят национално отговорни решения. Сред тях са: справяне с инфлацията, която по думите на Атанасова, се дължи на "тяхното аматьорско управление. Горивата са увеличиха по време на тяхното управление.

Вкараха си лобистките батерии. За "Джем Корп" ще говорим утре."

 

Назидателно Атанасова каза: "Няма ги, за да говорим по тези теми. За тях е важна "Вълшебната флашка", визирайки кода на машините, с които се гласува електронно. Още веднъж Десислава Атанасова отправи критики към ДБ и ПП: "Вие сте несъстоятелни. На кого поставяте ултиматум за "Вълшебната флашка"?

 

Интересно е как ПП и ДБ изведнъж се превърнаха в "несъстоятелни" партии, след промените в ИК и връщането на хартиената бюлетина, като само до преди това ГЕРБ-СДС посочваше, че ще търси подкрепа и ще води разговори за съставяне на бъдещо правителство. Съвпадение? Едва ли.

 

И Десислава Атанасова от ГЕРБ-СДС, и Йордан Цонев от ДПС не пропуснаха да посочат, че гласуването с машини е било прието на Разпети петък. Дали има тук търсене на целенасочена символика? Вероятно. С разпален тон депутатът от ДПС Йордан Цонев заяви категорично: "Лъжата не може да бъде норма в това общество." А дали от ДПС са готови да устоят това или това е поредното популистко изказване, предназначено да "хвърли" прах в очите на гражданите?

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 3005 |18.11.2022 Депутатите не събраха кворум за началото на днешното заседание. В зала не влязоха ГЕРБ-СДС, ДБ и ПП . 0| 2907 |16.11.2022 Близо 4000 подписа са внесени за помилването на Десислава Иванчева и Биляна Петрова . 0| 2854 |16.11.2022 Десислава Иванчева ще съди България в Страсбург . 3| 3137 |16.11.2022 ГЕРБ-СДС и ДБ са на политически консултации

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads