Реклама / Ads
13| 5281 |21.07.2021 НОВИНИ

Десислава Атанасова: Нашият основен опонент в опозиция ще бъдат хаосът, безидейността и безотговорността към държавата

.
Десислава Атанасова Източник: БГНЕС
ГЕРБ-СДС ще бъде силна, конструктивна и компетентна опозиция. За разлика от други формации, ние не разчитаме изборния резултат като победа на определена политическа сила. Нашият основен опонент ще бъдат хаосът, безидейността и безотговорността към държавата. Това председателят на ПГ ГЕРБ Десислава Атанасова от трибуната на 46-ия парламент.
 

За нас изборният резултат е огромно предизвикателство, поставено от българския избирател, посочи още тя.

 

След провала на 45тия парламент сме изправени пред опасността България да се управлява от мнозинства от интереси, в които отговорността няма да се носи от политическо лидерство, коментира Атанасова.

 

Вместо изборите да разрешат политическата криза, те я задълбочиха. И днес сме свидетели на фрагментация на политическата система и невъзможност да се конструира стабилно управление. Свидетели сме на блокаж на цели държавни системи, подчерта Атанасова.

 

Задачата, което ни поставя обществото, няма да бъде решена и от това 46 Народно събрание. Отговорността ще се носи от управления по интереси, няма да има политическа отговорност. Страната е имала такива управления при Беров и Орешарски. ГЕРБ няма да подкрепи такъв вид правителство, защото винаги сме носили отговорност за решенията, които взимаме, каза още Атанасова от ГЕРБ-СДС.

 

ГЕРБ ще бъде опозиция на следващото управление, защото не можем да подкрепим една неолиберална програма, чиито акценти са поставени върху приватизацията на единствената банка, намаляване на бюджетните разходи, заяви Атанасова и отбеляза, че това са политики от миналия век.

 

В условията на световна криза, няма как да подкрепим програма, която ще унищожи малкия и среден бизнес. Водехме в добрите времена пестелива политика, за да може днес държавата да подпомогне гражданите и бизнеса. Служебното правителство изгуби ценно време, за да се подготвим за предстоящите предизвикателства. Най-тежките удари бяха нанесени върху здравната система, провалена е ваксинацията на населението. Вместо да очакваме ваксинирани четвъртата вълна през есента, ще сме изправени пред големи изпитания. Вместо подготовка за прием на пациенти, системата се руши в най-важните болници на страната. Беше разпуснат НОЩ, пенсиониран проф. Кантарджиев, отбеляза Атанасова.

 

Според бившите упртавляващи актовете на отмъщение на служебния кабинет са отмъщение не към ГЕРБ, а към цялото общество.

 

Всичко това има само един смисъл – задоволяването на омразата срещу политическия опонент. ГЕРБ сме готови да водим политически диалог, да възстановим изгорените мостове, но не защото очакваме да бъдем поканени в управлението, а защото най-важното условия за съществуването на системата е воденото на диалог, заяви още Десислава Атанасов. В заключение тя подчерта, че се надяват омразата 46 НС да надскочи нивото на личните обиди и реваншизма, защото пред България има прекалено големи рискове. Има трудности, които изискват смелост за воденето на диалог, заключи Атанасова.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 3679 |05.07.2021 Гаранцията на Десислава Иванчева в размер на 10 000 лева е събрана . 7| 5358 |30.06.2021 Десислава Иванчева: Гешев и Спецсъдът не спазват законността, за тях няма правов ред . 4| 4235 |21.06.2021 Внесена е гаранцията на Десислава Иванчева. Адвокат Албена Белянова я плати с лични средства . 20| 5553 |30.05.2021 И Десислава Атанасова запя песента ”Няма доказателства”

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads