Реклама / Ads
66| 16442 |01.11.2020 НОВИНИ

Десислава Атанасова сложи думи на Лукашенко в устата на Бойко Борисов

.
Десислава Атанасова
Провокация в ефира на bTV постави в шах Десислава Атанасова от ГЕРБ. Тя бе изненадана в гръб от журналиста Мария Цънцарова, която в момента замества водещия на предаването ”120 минути” Светослав Иванов.
 

Ситуацията се разигра за секунди. Журналистът цитира думи на Александър Лукашенко - президентът на Беларус, срещу когото в момента има яростни протести. Лукашенко обеща да си тръгне от власт след промени в Конституцията.

 

"Елате, седнете и работете върху Конституция. И ще предам правомощията си по Конституцията. Но не под натиск или чрез улицата."

 

Точно по тази линия бе и въпросът на Цънцарова: Чии са думите?

 

Атанасова ги сложи в устата на Борисов. Последва кратко мълчание.

 

"В никакъв случай не може да се направи подобен паралел, защото за диктатура ако се говори, няма да излъчвате протестите. Обърках, защото може би не съм се замисляла. Очаквах, че ще ме провокирате с цитат на Бойко Борисов", оправда се Атанасова.

"Смущава ли Ви, че са едни и същи?", попита Цънцарова.

 

"В смисъл?", отвърна Атанасова.

 

"Не играем игра.Предложихме няколко ключови неща - промяна в конституцията, рестарт на държавата. Такива въпроси бяха поставени от хората. Имаше много множество, не чухте ли този апел?", попита още Десислава Атанасова.

 

"Хората виката "Оставка". Не ги ли чувате?", отвърна журналистът.

 

"Чуваме много добре. Има избори след няколко месеца. Нали си представяте оставка в този момент? Без бюджет… на фона на тази пандемия кой ще носи отговорност?", посочи Атанасова.

 

Интервюто обаче не приключи до тук. Стана ясно още, че Атанасова, която е председател на временната парламентарна комисия за новата конституция, няма представа кой е неин автор. Подозирала обаче, че първият вариант бил написан от бившия вече правосъден министър Данаил Кирилов. Атанасова посочи, че вече има конституционалисти, дали съгласието си да участват в дебатите за новия основен закон. Имена обаче не спомена.

 

"Не виждам смисъл да каня Данаил Кирилов в комисията. Не знам кой е автор на проекта за конституцията. Подозирам, че той е автор на първия вариант. Да, подписали сме се под текстовете. Имаше и група, която редактира. Смятам, че той беше автор на злополучния проект. Не ме карайте да давам оценки на колеги. Проектът бе злополучен, затова не видя бял свят", посочи Атанасова.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 4510 |29.10.2020 Десислава Кателиева: Има задъхване на Спешната помощ. Работим във военна обстановка . 25| 7397 |28.10.2020 Белият дом в разгара на COVID-19: Тръмп сложи край на пандемията . 8| 5326 |26.10.2020 Окончателно: Десислава Иванчева остава под домашен арест . 20| 5963 |24.10.2020 Десислава Атанасова хвърли вината върху съда за липсата на върховенство на закона

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads