Реклама / Ads
13| 4868 |22.04.2020 НОВИНИ

Десислава Атанасова: Не сме бойкотирали изслушването на г-н Борисов

.
Десислава Атанасова
Депутатът от ГЕРБ Десислава Атанасова категорично заяви, че партията не е бойкотирала изслушването на Борисов в парламента по искане на БСП. По думите и това е било обмислено решение. Не успя обаче да отговори на въпросът - защо е било съобщено в последния момент, след като депутати извън София са пътували до столицата, за да присъстват на парламентарния контрол.
 

"Това не беше решение, което взехме спонтанно. Смятаме, че господин Борисов отговаря ежедневно на всякакви въпроси на журналисти. Щабът и министрите също. Не беше нужно от цялата страна да пътуват народни представители", коментира Атанасова. После обаче не успя да отговори на въпрос на Цветанка Ризова в предаването "Лице в лице" - защо в такъв случай подобно решение е било съобщено в последния момент.

 

Депутатът от ГЕРБ обаче остро отговори на критиките на лидера на опозицията Корнелия Нинова, която обвини правителството в лобизъм, покровителство на властимащи и цялостна политика, които доведоха до тежката катастрофа, при която загина журналистът Милен Цветков.

 

"Струва ми се, че при госпожа Нинова има сериозен рецидив на изказани неистини. Във визираните от Нинова изменения в закона няма и дума за намаляване на наказанията за шофьорите, употребили упойващи вещества. Единственото предложение, което е подкрепено единодушно и от депутатите от БСП, е добавянето на "установени по надлежния ред" - тоест с кръвни тестове. Полевите тестове при спиране на МПС не установяват в пълнота и по този начин дейците не могат да понесат наказанията си. Никъде не се говори за намаляване. Беше пошло от страна на Нинова", категорична беше Атанасова.

 

Инцидентът с Милен Цветков обаче е мотивирал депутатите от ГЕРБ да внесат предложения за увеличаване на наказанията.

 

"В момента при управление на МПС в нетрезво състояние наказанието е от 1 до 6 години. Ние предлагаме да се увеличи от 2 до 8. При причиняване на смърт предлагаме да се повиши прага на по-високо наказание - от 5 до 15 години", изтъкна Атанасова.

Предвиждат се и още увеличения на санкциите за нарушителите на пътя, сред които са - удължаване на срока за спиране от движение на МПС, както и глоби.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 17| 8276 |21.04.2020 Претърсват дома на Десислава Николова, повдигат обвиненя на спътниците на сина й Кристиан . 11| 4726 |14.04.2020 Десислава Танева: Ще понеса всички обиди, но искам местните производители да оцелеят . 18| 4192 |09.04.2020 Десислава Танева: Няма да се откажем от идеята българският производител да влезе в големите хранителни вериги . 11| 4337 |05.04.2020 Д-р Десислава Кателиева: Не е ли редно да тестват всички медици?

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads