Реклама / Ads
32| 7443 |18.05.2023 НОВИНИ

Десислава Атанасова с тежко признание: Аз бях жената политик, на която г-н Гешев се обади по телефона

.
Източник: личен архив
„Аз бях жената, на която г-н Гешев се обади по телефона“. Това тежко признание направи в ефира на bTV председателят на парламентарната група на ГЕРБ Десислава Атанасова.
 

Признанието е във връзка с изявлението на главния прокурор Иван Гешев, че се е обадил на един политик, който „счита за приятел“ – „политик жена“.

 

Тя му е казала: „Разбери ме, бях до нея (до Мария Габриел), от нея го чух за пръв път“.

 

Няколко дни преди това номинираната за премиер от ГЕРБ-СДС Мария Габриел обяви, че първата ѝ задача ще е да поиска предсрочното отстраняване на главния прокурор.

 

Атанасова разказа, че с Гешев се познават от повече от 10 години, телефонът ѝ го имат много хора и няма проблем да вдигне на всеки, който позвъни. 

 

„С г-н Гешев отношенията ни са институционални и служебни. Какво означава да сме приятели, с него не си разказваме рецепти. Той ми се обади по телефона, не аз на него. Телефонът ми е публичен и много хора ми звънят“, опита да се оправаде председателят на парламентарната група на ГЕРБ.

 

Атанасова се опита да се измъкне от неловката ситуация, като обясни, че според нея не било нормално в такъв момент главният прокурор да ѝ се обажда.

 

На въпрос дали и друг път са говорили по телефона за решения на партията, Атанасова отговори неубедително: "Не знам, не помня, почти съм сигурна, че не се е случвало".

 

По думите ѝ ясен знак, че партията не се страхува от Гешев, който в изявлението си спомена делото „Барселонагейт“, е поисканата му оставка.

 

Атанасова уточни, че ГЕРБ все още не е водила преговори с нито една партия за подкрепа за кабинет с първия мандат. Решението на БСП да спрат преговорите определи като необяснимо, а идеята да подкрепят правителство на "Продължаваме промяната - Демократична България" отхвърли с мотив, че "не вижда как техен финансов министър ще има не само нашето, но и общественото доверие".


Пред БНТ депутатът от ГЕРБ Деница Сачева също коментира преговорите за съставяне на правителство с първия мандат. Тя уточни, че партията няма да разкрива имената на министрите в своя проектокабинет. Те ще бъдат обявени на 22 май, когато Мария Габриел ще върне изпълнен мандата на президента Румен Радев.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 2592 |12.05.2023 84-годишен мъж пострада тежко след като бе блъснат от лека кола . 5| 2837 |11.05.2023 Атанасова питала със SMS Денков за среща между ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ . 1| 2711 |08.05.2023 Психологът Десислава Георгиева: Добрите примери не са водещи като фокус на обществото . 4| 2999 |05.05.2023 Консерваторите с тежко поражение на местните избори в Англия

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads