Реклама / Ads
10| 4822 |30.03.2014 НОВИНИ

Десницата била основния опонент на АБВ

.
Ивайло Калфин Източник: Булфото
Основният опонент на движение АБВ за предстоящите Европейски избори е десницата в България. Техните идеи и цели, коренно се разминават с нашите и това е основната причина да ги смятаме за най-големият ни конкурент.
 

Това заяви Ивайло Калфин, водач на евролистата на партия АБВ, предаде „Фокус”. На въпрос дали има затопляне на ледовете между ГЕРБ и АБВ, той отговори, че няма подобно разчупване на обстановката.

Според Калфин много важно нещо, което много от политическите сили у нас не разбират, е, че няма проблем в това партиите, които са опоненти, да седнат на една маса и да се разберат за това, какви са националните приоритети на страната ни. ‘‘В това число се включваме ние, и ГЕРБ, и БСП, и всички останали партии. Според него, точно заради тези междупартийни конфликти, България не може да излезе с единно решение по важни проблеми, които засягат външната ни политика, като конфликтите в Украйна.

Липсата на национален консенсус е пагубна за страната, коментира още той. На твърдението, че на предстоящите евроизбори се очаква много ниска избирателна активност, Калфин заяви, че се опитва да убеди българите да гласуват в последните пет години, но без особен резултат.

‘‘Опитвам се да убедя народа, че от Европейския парламент има смисъл, като върша публично своята работа”, коментира още той. Според него новите български представители, 17 на брой, могат да направят много за страната ни. Те трябва да работят за защитата на потребителите, за подобряване на работата на институциите.

‘‘В Европейския парламент политиците имат много по-голяма възможност да се докажат като личности, отколкото в родния, защото там се зачита гласът на всеки един депутат и не от толкова голяма важност неговата принадлежност към дадена парламентарна група, каза още Ивайло Калфин. По думите му, повечето от решенията, които се взимат в Брюксел, засягат пряко живота ни и затова си заслужава да се гласува на предстоящите избори.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 27| 5322 |10.03.2014 Блъсков: Журналистическата гилдия е загубила рефлекс . 32| 6214 |10.03.2014 Синьо единство: ГЕРБ са отговорни за разцеплението на десницата . 13| 5637 |10.03.2014 Сметната палата не била слугувала на ГЕРБ . 65| 6879 |03.03.2014 Ж.Желев:Историята е била добра да държи Ленин жив много малко

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads