Реклама / Ads
88| 15827 |21.01.2022 ГЛАСЪТ

Дядо Иван напира да ни освобождава трети път, този път от НАТО

.
Ще се потрети ли посрещането...
Нов тест пред България: Кремъл поиска заедно с Румъния да напуснем НАТО, за да се върне положението отпреди 1997 г. Тогава Русия щяла да разговаря със запада. Подбоно искане от руската страна може да изненада единствено хора, които не знаят нищо за управляващите в Москва.
 

Аргументите на руските управляващи е, че разполагат с въоръжени сили, наброяващи 900 000 души, плюс над 500 000 в различни военни формирования. Още два милиона руснаци са в резерва.

Българската войска наброява около 35 000 щика.

 

Затова и Кремъл си позволява да поставя подобни условия. Ако Брюксел и Вашингтон поради някакви причини се съгласят - чисто хипотетично, защото абсурдът е очевиден, излизането ни от НАТО ще означава горе-долу следното: присъединяваме се към сдружението с идеална военно-политическа цел Русия-Беларус и още няколко от бившите съветски републики. Вече почувствали се свободни, отиваме под крилото на братушките, дето са ни освобождавали два пъти. Ако обаче НАТО нещо се запъне, изниква възможност да бъдем освободени от Дядо Иван трети път - за късмет…

 

При това съотношение на силите между руската и българската армия, ще се наложи да посрещаме путиновата армия с хляб и сол край Варна, а не чак на Орлов мост… Ще ни назначат генерал-губернатор или руснак за премиер, а всички улици с неруски названия ще бъдат подходящо преименувани. Борисовата градина отново ще стане Парка на свободата и никой няма да цапа с боички Паметника на съветската армия.

По улиците ще тръгнат новички Лади, а част от черноморските ни курорти ще станат руска територия по известни на всички причини. Олигарсите ще се отчитат в Москва, а не в София, макар че немалко от тях и досега се отчитат там...

 

„Патриотичните“ партии ще скандират „Здравствуйте, братушки“ и ще търчат да целуват руските танкове. Радостни сълзи ще разтопят снега на жълтите плочки, където кметицата Фандъкова ще стои с плакат в ръка: „Я учительница русгого языка“.

 

Ех… Върви му на нашия народ. Колкото и да се опитват, западните влияния да пуснат корени у нас, винаги в сюблимния момент идва Ванка с руския трактор и изорава целината.

 

Путин вероятно е пресметнал, че исканията му ще отнемат около месец, месец и нещо, което означава в навечерието на 3 март да има тържествено събрание в зала 1 на НДК, където с частушки, хора и ръченици да посрещнем поредното освобождение.

Българите – най-освобождаваната нация в света!

 

А сега сериозно: положението наистина е... сериозно. За да сервира Кремъл подобно условие, значи има заложен капан. ГЕРБ и Борисов направиха достатъчно услуги на Москва, за да имат основание в Русия да разчитат на тях. Още един буламач на Балканите е добре дошъл за Москва - отклонява от истинските проблеми по оста Русия и останалия свят.

 

Въпросът е колко воля и разум са ни останали, за да реагираме адекватно. Защото провокацията е сериозна, не ще й дума.

 

Д-р Димитър Попкутуев

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 25| 22876 |06.12.2021 Прощаване на Иван Гешев с публиката, която го освирква и замеря отдавна . 34| 26096 |24.11.2021 Сбогуване с Иван Гешев. Оживява пернишката история… . 37| 33375 |05.07.2021 Борисов срещу Радев – Сталинградска битка и избиване на комплекси. Сравнението

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads