Реклама / Ads
14| 5588 |28.11.2013 НОВИНИ

Дядо Николай сезира Цацаров за покушението срещу Галактион

.
Митрополит Николай
Пловдивският митрополит Николай сезира главния прокурор Сотир Цацаров за твърденията, че се прави опит за покушение срещу събрата му Галактион Старозагорски.
 

Информацията бе изнесена от лидера на КТ "Подкрепа" Константин Тренчев. Днес на заседанието на синода Гавриил Ловчански потвърдил, че и до него е стигала информация за опит да бъде отровен Галактион. Ето и текста на писмото на дядо Николай, което вчера е било внесено от архимандрит Арсений в Съдебната палата:

"Уважаеми господин Главен прокурор,

Днес, 28.11.2013 г. в много средства за масова информация (напр. в печатните издания „Преса", стр. 1; „Труд", стр. 4; „Стандарт", стр. 7, както и в редица електронни медии) беше изнесена информация за престъпление – извършване на покушение върху живота на Негово Високопреосвещенство Старозагорския митрополит Галактион.

Информацията е изнесена от г-н Константин Тренчев и г-н Христо Латинов. Същото беше споделено от Негово Високопросвещенство Ловчанския митрополит Гавриил, който заяви в заседание на Светия Синод в присъствието на Българския патриарх Неофит и всички епархийски митрополити, че отдавна и до него е дошла информация за опит да бъде отровен митрополит Галактион.

На основание на чл. 208, т. 2 от Наказателно-процесуалния кодекс това е законен повод за започване на разследване. В качеството ми на митрополит на Българската Православна Църква съм искрено загрижен за моя събрат дядо Галактион и настоявам тези информации да бъдат проверени. Дядо Галактион е, слава Богу, жив и може да бъде проверено дали срещу неговия живот действително се извършва покушение, което евентуално да бъде предотвратено.

В качеството ми и на гражданин Ви изпращам настоящия сигнал на основание чл. 204, ал. 1 от НПК, тъй като съм обществено задължен да информирам органите на реда, когато узная, че се извършва престъпление от общ характер.

Моля да разпоредите образуване на разследване, което да провери изнесените информации, както и да разпоредите други подходящи мерки, ако се установи действително, че се извършва такова престъпление".
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 11| 5051 |25.11.2013 ГЕРБ сезира еврокомисар Йотингер за VII блок на "Козлодуй” . 19| 5623 |19.11.2013 Екимджиев: Цацаров е длъжен да се самосезира за изказването на Орешарски . 25| 6173 |18.11.2013 Екимджиев сезира прокуратурата за изказване на Орешарски . 3| 5552 |17.11.2013 Дометиан наследява временно дядо Натанаил

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads