Реклама / Ads
1| 3203 |03.12.2021 НОВИНИ

Диана Ковачева: Информирах депутатите за топ проблемите на хората

.
Обърнах се към народните представители, за да ги информирам за хилядите жалби на българите. Това е дневният ред на българските граждани. Това каза по БТВ омбудсманът Диана Ковачева.
 

Хората се тревожат как ще плащат сметките си ток и парно, ще се замразят ли цените на тока, или ще бъдат облечени чез разсрочване на техните задължения, ще се спрат ли колекторските фирми, ще се спре ли насилието. Българският парламент следва да се заеме с тях веднага. 


Пенсионерите не знаят каква надбавка ще получат. Тези с дългове, тази надбавка няма да я получат. хората не трябва да плащат за чиста вода, когато тече кал. Тук говорим за правата на потребителите и необходимостта на хората с по пет кредита, да не ги влачат до края на живота си. 


Мое задължение е да информирам депутатите за топ проблемите на българските граждани. Проблемите са сериозни, има ковид-криза, децата ни не бяха на училище. Онлайн обучението ще остави отпечатък за дълго.  Всички деца трябва да бъдат в училище. Проблемите притесняват хората и народните представители са на ход да застанат на своите позиции и да решат проблемите, които стоят от години. 


Важно е как държавата ще подпомогне хората в плащане на сметките им. Законът за енергийната ефективност изобщо не съдържа дефиниция за енергийна бедност. Отоплението е лукс. Битовите потребители, слава Богу, не са на свободния пазар. но ще дойде и този момент. Държавата трябва да намери начин да подпомогне. Някои държави са намалили ДД-то. Не зная какво е решението, но то трябва да се вземе в полза на хората. 

 

Три теми са топ за хората -  плащането на сметките за ток, вода и парно, темата за свръхзадлъжнялостта и проблема с домашното насилие. Последната жена бе намерена в куфар?! Ако чакате три сигнала от жертвата, за да се вземат мерки, няма да се реши проблема. Всичко е въпрос на законодателни мерки. 


Омбудсманът Диана Ковачева е избрана за член на ръководството на световната и европейската мрежи на правозащитните институции. Това съобщават от пресцентъра на омбудсмана. Европейските представители в ръководството на световната мрежа са само четирима, един от които вече ще бъде българският омбудсман.

 

Изборът дава възможност на доц. Ковачева да допринесе за по-ефективната работа на мрежата, както и за това проблемите на българските граждани да бъдат чути по-ясно и да се търсят най-оптималните решения, се отбелязва в съобщението.

Изборът на доц. Диана Ковачева е признание за постиженията й като национален омбудсман и за работата на институцията в съответствие с най-високите стандарти на ООН за защита правата на човека, се посочва още в съобщението.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 9| 2892 |25.11.2021 Диана Ковачева: Крещяща е нуждата да бъде обсъден Законопроектът за домашното насилие . 11| 3497 |18.11.2021 Диана Дамянова: Имаме избор. Сега. После може да е късно . 20| 6904 |13.11.2021 Диана Дамянова: Мафията ще се бори срещу честните избори докрай! . 11| 3722 |21.10.2021 Омбудсманът Диана Ковачева: Дискриминирани са преболедувалите с антитела

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads