Реклама / Ads
36| 8078 |21.11.2012 НОВИНИ

С. Дянков: Наемът и режийните ми са над 1500 лв. - половината ми заплата

.
Симеон Дянков
Когато има реформа, с радост давам пари. Каже ли ми В. Рашидов: "Ще се борим с чалгата!", аз мисля и му давам пари. А в здравеопазването искат много пари, но не е ясно какъв е резултатът, обясни министърът и добави, че "дърпаме добре" в сравнение с Испания и Румъния.
 

За четвърти път през ноември БЛС излиза с темата за парите в здравето и това е нормално, защото здравеопазването е най-неформираният сектор в България, обяви министърът на финасите Симеон Дянков по НТВ. Той донесе справка, за да покаже колко повече пари са дадени за сектора - на година увеличението било със 700 милиона. А какво получихме срещу тези пари, попита той. Анализите не могат да дойдат от финансовото министерство, а от БЛС, те са длъжниците на обществото. Те трябва да кажат какво ще реформират, как ще намалят детската смъртност, категоричен беше Дянков. Реформата трябва да я направи Министерството на здравеопазването с пациентските организации. Кой прави реформата в културата. Ето, министър Рашидов идва и казва: Ще се борим с чалгата! Аз мисля и му давам пари. Има реформа, има пари, има резултат. Когато реформата е направена, аз с радост давам пари. А в здравеопазването искат много пари, но не е ясно какъв е резултатът, обясни Дянков. Ако кажат: искаме пари да преборим това и това, ще ги получат и после ще докладват резултати. Няма как само да наливаме.

По темата за пенсиите Дянков каза, че не мисли още за своята пенсия, но нетният му доход бил малко над 2000 лв. на месец. Ако би се пенсионирал следващата година, щял да получава 770 лв. Не е сигурно дали ще има коледни надбавки тази година, това щяло да стане ясно в началото на декември. Това обаче ще бъде много трудно. Аз не съм привърженик на коледните бонуси, смятам, че размерът на заплатите е определен в бюджета, повтори Дянков.

Ще ни трябват още около 10-12 години, да стигнем европейското ниво на доходи. При Гърция положението е друго. Тя отпадна като сравнение. В сравнение с Румъния, с Испания дърпаме добре. Но има десетилетия, в които другите държави са се развивали добре, а ние сме козирували на Съветския съюз, обясни министърът.

По растеж сме 5-и в Европа, колкото и да не ни се вярва. Моето семейство харчи доста повече от 620 лв. Само наемът ми е близо 1000 лв, а около 500 лв. са режийните, така че повече от половината ми заплата отива за това, но трябва да се гради година след година. 

БСП и ДПС трябва да се покажат, че са активни и с вота си организират електората. Този вот нито е успешен, нито нещо ще донесе, констатира той.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 19| 6866 |10.11.2012 Дянков: 13-та заплата - абсурд, коледни надбавки за пенсионерите - ако има . 4| 5089 |05.11.2012 Дянков: Бюджет 2013 е по-свободен от предишни . 45| 5590 |02.11.2012 Дянков: Повече пари за БАН - не! В цял свят няма пари! . 51| 5514 |18.10.2012 Дянков: Управляват ли социалисти, държавите банкрутират

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads