Реклама / Ads
2| 4559 |04.02.2011 НОВИНИ

Дянков твърд за данъчния референдум

.
Симеон Дянков
Вицепремиерът Симеон Дянков е категоричен, че мерките, които наричапакт за финансова стабилност, имат за цел да гарантират ненарушимост на финансовата дисциплина и икономическата стабилност на България в дългосрочен план. Това стана ясно по време на парламентарния контрол за предложението си за референдум за преките данъци, след като беше запитан от народния представител от левицата Георги Пиринск
 

Намерението ми е сериозно и то може да бъде осъществено само чрез промени в конституционни текстове, каза Дянков, по повод обвиненията на Пирински, че идеята му е абсолютно пакостна.

На 20 януари 2011 г. изложих идеята за бъдещи законодателни промени, които да регламентират, че бюджетният дефицит не може да прехвърля определени граници. Промяна на основните преки данъци за физическите и юридическите лица може да се направи само при постигнат национален консенсус, който не зависи от политическите субекти, които формират мнозинството, смята Дянков. До края на този месец екипът на Министерството на финансите ще внесе конкретно предложение и в парламентарната бюджетна комисия и в правната комисия, заяви министърът.

Намерението е то да бъде обсъдено от депутатите и водещи независими експерти. Ще търсим национално съгласие и съгласието на народните представители, независимо от тяхната партийна принадлежност, категоричен е Симеон Дянков.
За времето от 2001 – юни 2010 държавата платила на „Краун Ейджънтс“ суми в размер на приблизително 92 милиона лева, обясни министърът на финансите.

Симеон Дянков отговори на въпрос на депутата от „Атака“ Деница Гаджева за „скандална сделка“, както я нарече тя. Министърът обясни, че дейностите на „Краун Ейджънтс“ в България са били по две отделни програми. Първата е била за подпомагане на реформите и модернизацията на Митниците от януари 2001 година до 2006 година. Втората програма е за модернизация на българската финансова администрация от 2007 до 2010 година, със 6-месечно прекъсване.

За митническата администрация от „Краун Ейджънтс“ са работили по подпомагане на събираемостта на приходите в контекста на дългосрочна модернизация и в съответствие с присъединяване на България към ЕС. Обхвата на дейностите по втората програма е разширен и включва консултантски услуги. Ролята на „Краун Ейджънтс“ е била да подпомогне развитието на оперативния капацитета на приходната агенция. Симеон Дянков припомни, че през юни 2010 година той взел решение да не подновява договора с „Краун Ейджънтс“.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 33| 4875 |04.02.2011 Миков препитва Дянков за контрабандата; той не знае . 21| 5227 |03.02.2011 Комисията за контрол на ДАНС се усъмни в твърденията на Миленов . 53| 5726 |28.01.2011 НДСВ: Дянков, поучи се от Милен Велчев! . 18| 5092 |28.01.2011 Дянков: Няма пари за вдигане на пенсии и заплати

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads