Реклама / Ads
2| 4561 |31.05.2019 НОВИНИ

Дикме: Изключително некомпетентен е писал методиката за определяне на санкциите по проектите

.
Мехмед Дикме
ВАС обяви за нищожна Методиката за определяне на санкциите след плащане по проекти по Програмата за развитие на селските райони за периода 2007 – 2013 година, утвърдена от Изпълнителния директор на ДФ ”Земеделие”. С това въпросното решение само я отменя, а не задължава да се връщат пари.
 

Това заяви бившия земеделски министър Мехмед Дикме в ефира на БТВ.

Той уточни, че ако на някой са удържани пари, той може да поиска чрез съда да му бъдат върнати, но за собствена сметка.

 

„Човекът, който е приложил тази методика е бил или изключително некомпетентен или си е повярвал, че може да изземва функциите на редица институции. Правилата не се определят от изпълнителния директор, а от министъра, след като е съгласувано с браншовите организации. Може да се търси отговорност в рамките на 5 години. Всички проекти трябва да се проверяват по един и същи начин, но виждаме, че това не е направено“, отбеляза Мехмед Дикме.

 

„Кучето не е заровено в наредбите и правилата, те са съгласувани с Брюксел, калпавата методика е написана от изпълнителния директор на ДФ "Земеделие" и трябва да се търси отговорност от него. Къщите за тъщи преляха чашата“, каза бившият земеделски министър.

 

„През последната една година виждахме една фрапираща некомпетентност в Министерство на земеделието. Това вредеше и на имиджа на правителството“, обобщи Дикме.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 24| 6961 |22.03.2019 Тома Биков за Цветанов преди: Виждам го в затвора. Сега - изключително авторитетен е . 3| 4462 |18.02.2019 Изхвърлените край гара Яна отпадъци са изключително опасни . 10| 4387 |08.01.2019 Кр. Каракачанов: Циганите в България станаха изключително нагли

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads