Реклама / Ads
2| 3230 |15.11.2021 НОВИНИ

Димитър Аврамов: Обществото няма да прощава повече лошо възпитание и слаби политики

.
Димитър Аврамов Източник: БГНЕС
За пръв път след избори България тръгва с оптимистична перспектива, възпитано напред, със съзнанието, че трябва да има диалог. Това мнение изрази пред БНР политологът Димитър Аврамов.
 

„За пръв път от 8 години насам изглежда, че има някаква позитивна перспектива. Появи се някакъв човек, кандидат за премиер, който каза на първо място – аз съм кандидат за премиер, а не непременно премиер, и на второ място – ние като грешим, се извиняваме. О, чудо! Такова нещо не сме виждали от безгрешния бивш премиер г-н Борисов.“


Димитър Аврамов уточни, че не е фен на Кирил Петков и Асен Василев. Относно обявените възможни имена за следващия кабинет, той посочи:

 

„Разговорът трябва да се води в парламента, той е коалиционен и ако Кирил Петков и Асен Василев настояват по начина, по който настояваше Слави Трифонов, просто няма да стане.“

 

Хората очакват конструктивизъм и ако не го получат, както се появи ПП, така може и да изчезне след 5-6 месеца, смята политологът.

 

„Обществото няма да прощава повече лошо възпитание и слаби политики.“

 

Има отлив на избиратели, които биха гласували за ГЕРБ, има отлив на перспектива, категоричен е Димитър Аврамов.

 

„Не можеш да продължиш да си лидер в публичното пространство, когато излъчваш негативни послания. Ако 10-12 години си бил лидер в българското общество, да завършиш с лоши послания, плашейки хората, обяснявайки им колко умрели има. В крайна сметка си управлявал десет години – не може да броиш колко умрели има. Те са в твоя списък, резултат от твоето управление.“

 

ГЕРБ има огромен проблем, защото е партия с ръководител, който се е отказал да я развива нататък, смята политологът. 

 

След като изпълни електоралното си пространство с растеж до максимум миналия път, ДБ сега е в удивителен спад, отбеляза Аврамов.

 

„Ако тази коалиция иска да продължи, след този срив тя може да продължи само с нови лидери.“

 

„ДБ прекалено много занимава българското общество с нещата, които са важни за нея, само, и го прави много елитарно. Не че Христо Иванов и Атанас Атанасов не са интелигентни хора, но със сигурност са неуспешни политически лидери към този момент“, допълни той.

 

Димитър Аврамов заяви, че в менталното пространство, в което се ситуира „Възраждане“, е имало много разочарование от „оядената корупционна политика на бившите патриотични формации“ и хората си търсят политически представител.

 

„Второ, г-н Костадинов каквито и безумия да говори, ги говори по харизматичен начин.“  

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 10| 6552 |09.11.2021 Димитър Ганев: “Продължаваме промяната” има потенциал да мобилизира периферията . 6| 5814 |08.11.2021 Димитър Спасов-Каратиста вече не е собственик в „Делта гард“ . 2| 2897 |27.10.2021 Димитър Ганев: Вотът 2 в 1 и новият политически субект помагат за по-висока избирателна активност . 28| 7555 |20.10.2021 Димитър Кенаров: Всеки е длъжен да покаже сертификат във Виена, животът е нормален

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads