Реклама / Ads
29| 8102 |13.07.2020 НОВИНИ

Грандиозен скандал! Димитър Франтишек се кандидатира за шеф на Апелативната прокуратура

.
Източник: БГНЕС
Бившият ръководител на специализираната прокуратурата Димитъp Франтишек се е кандидатирал да оглави Апелативната спецпpoĸypaтypa. Срокът за участие в конкурса изтича днес и засега Петров е единственият кандидат. Постът, за който сега Франтишек се канидатира, е вакантен от повече от две години.
 

През това време се провалиха три процедури, предаде БНР.

След оставката му без титулярен ръководител е и първоинстанционната наказателна прокуратурата поради липса на кандидати да я оглавят. В момента неин временен ръководител е Xpиcтo Динeв, който от своя страна преди време предсрочно се оттегли като ръководител на Софийската градска прокуратура.

 

Припомняме, че Димитъp Франтишек бе посочен от бизнесмена Илия Златанов от "Осемте джуджета" като един от редовните посетители в заведението, където Петър Петров-Еврото прави срещите си .

 

"Под ръководството на Димитър Петров спецпрокуратурата е укрепнала кадрово, а резултатите са видими. Но е възникнал проблем, който му пречи да се концентрира върху дейността си като ръководител и заради това е подал оставка", съобщи главният прокурор Иван Гешев само преди два месеца, когато прие оставката му като шеф на Спецпрокуратурата.

 

“В специализираната прокуратура има специфики, рискът е по-голям, като например подлагане на атаки от кръгове, свързани с обвиняеми, политически интереси, чисто политически атаки и медийното отражение, и се стига до амортизация. Натовареността също е голяма, работата е тежка и въпреки определените финансови стимули, няма голям брой желаещи за работа в тази прокуратура, което е обяснимо”, допълни още Гешев, и благодари на Петров за работата му в Специализираната прокуратура.

 

Франтишек започва кариерата си като следовател през 2003 г. През юли 2019 г. Висшият съдебен съвет избра с пълно мнозинство от 11 гласа Димитър Франтишек Петров за ръководител на Специализираната прокуратура след изслушването му. Прокурор стана известен със спирането на дело за набеждаване срещу депутата Делян Пеевски. Прекратил е досъдебното производство по случая Яневагейт, постигнал е присъдата от 1 г. условно по делото „Червей“ срещу Владимира Янева. Прокурорът се прочу и с посегателството си върху дете в училищна лавка. Мотивът за упражненото насилие е пререждане от страна на ученика. За постъпката си Франтишек получи единствено забележка от ръководството на СГП.

 

 

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 8| 4400 |11.07.2020 Димитър Николов си изми ръцете с МВР: Наредил съм да се осигури достъп на граждани до пътя . 33| 14116 |09.07.2020 Николай Марков: Охраната на Доган е част от икономическата му групировка. Димитър Лазаров заблуди българския народ . 21| 8674 |09.07.2020 Димитър Лазаров: Не мога да ви кажа кой е предложил Доган и Пеевски да бъдат охранявани . 14| 7820 |05.07.2020 Димитър Стоянов парира критици с факти

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads