Реклама / Ads
18| 5127 |27.09.2014 НОВИНИ

Димитър Горов от БСП: Твърдо сме против увеличаване цената на тока

.
Димитър Горов
За нас е важно поставянето на реалните всекидневни проблеми - тези, които стоят пред всяко домакинство, както и всички с национално значение. Това, което гражданите искат от нас, е държавата да има стабилно управление, сериозна лява политика, която да отчита преди всичко тежките проблеми с безработицата, инвестициите, проблемите в здравеопазването. Това заяви водачът на листата коалиция БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ за област Ловеч Димитър Горов пред избиратели в кв. „Здравец”.
 

По думите му ролята на БСП е да защитава труда, да осигурява условия за икономически растеж и да подобрява социалната политика. „За нас финансовата и социалната стабилност са еднакво важни. Ние постигнахме социално размразяване и ще продължим усилията за повишаване на доходите”, категоричен бе социалистът.

 По време на срещата бяха поставени проблемите за високата безработица и ниските доходи.  „Застъпваме се за постъпателно увеличаване на минималната заплата, на пенсиите и на социалните плащания, съобразно с повишаване на производителността на труд и на реалната издръжка на живота”, обясни водачът на листата на социалистите.

При срещата си  в село Баховица Димитър Горов заяви, че БСП е против  увеличаване на цената на тока. Според него трябва да се предприемат активни действия за строителството на АЕЦ „Белене”, удължаване на срока на експлоатация на 5 и 6 блок и продължаване на изграждането на нови мощности на Козлодуй. „Демонстрацията на национално безотговорна  политика от страна на ГЕРБ по отношение на енергийната сигурност, липсата на каквато и да е експертиза по въпроса, както и вероятно чужд натиск, доведоха до спирането на стратегически за България проект като АЕЦ „Белене”, каза още Горов. Той обясни, че в 41-то Народно събрание, по волята на ГЕРБ, е било сведено до ролята на „подкрепящ” решение на МС за АЕЦ- „Белене” , като се е пренебрегнала Конституцията и отговорността на НС пред избирателите. „Тези действия вероятно ще доведат до сериозни материални щети за страната. В рамките на 42-то Народно събрание нямаше необходимото представителство и воля за продължаване на дебатите и развитие на проекта АЕЦ „Белене”. Отговорността за това не може да бъде преписвана  на БСП”, допълни още водачът на коалиция БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ. Според кандидат-депутатът социалистите са за продължаване на проекта „Южен поток”. „БСП предлага да се предприемат активни действия за намиране на изход от арбитражното дело, който позволява строителството на АЕЦ "Белене". Настояваме за анализ и оценка на договореностите и набелязаното развитие за изграждане на нов блок на АЕЦ "Козлодуй", с оглед гарантиране на българските национални интереси и осигуряване на публичност на процеса”, каза още Горов.

 Относно проучванията и добива на шистов газ в страната Горов заяви, че БСП е твърдо против превръщането на  Добруджа в пустиня.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 11| 6362 |10.09.2014 Димитър Кочков пред Фрог: Емил Костадинов ще е Любимец 22 . 7| 7118 |06.09.2014 Димитър Николов: Две са жертвите от наводнението в Бургас . 20| 4441 |27.08.2014 Кабинетът твърдо зад кандидатурата на Кристалина Георгиева . 13| 5052 |20.08.2014 Миков твърдо зад Вигенин за Благоевград

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads