Реклама / Ads
2| 4032 |13.10.2016 НОВИНИ

БСП иска извънредно заседание на парламента заради Бобов дол

.
Корнелия Нинова
Днес разговарях с протестиращите миньори в Бобов дол. Нашите депутати се срещнаха с тях. Управителят и управляващите се скриха. Утре по наше искане се свиква извънредно заседание на парламента, това написа във фейсбук Корнелия Нинова.
 
На него ще извикаме министъра на енергетиката, собствениците на мината, главна инспекция по труда и няма да отстъпваме, докато не изплатят дължимото на работниците. Левицата ще потърси отговорност и на виновниците, за да се стигне дотук. Утре ще оповестим резултатите от предприетите действия, пише още лидерът на БСП.

Народните представители от ПГ на БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ Жельо Бойчев, Таско Ерменков, Иван Ибришимов. Георги Свиленски и Стоян Мирчев се срещнаха с миньорите от мини „Бобов дол“, които трети ден протестират.

Бойчев заяви пред събралите се работници, че е провел разговор с председателя на енергийната комисия в НС да бъде проведено извънредно заседание на комисията, на което да бъдат извикани  представители на всички заинтересовани страни. Той подчерта, че е важно да се види кой и какви ангажименти е имал до момента по договора  за концесия и дали за били изпълнявани. Бойчев беше категоричен, че трябва да се търси и дългосрочно решение за перспективите пред  хората, които живеят в региона. „Те нямат никава вина, че държавата десетилетия наред е развивала тази промишленост в региона им. Няма как да се каже на 3-4 хиляди работника че от утре  остават без работа, а след това още 2 хиляди от ТЕЦ – Бобов дол“, категоричен бе депутатът от левицата.  Той заяви, че работниците трябва да отстояват исканията си за да получат заплащането за изработения си труд. „Не се подписвайте на бели листа и не позволявайте да злоупотребяват с труда ви и да издевателства върху вас“, обърна се той към миньорите. Предвид много поставени въпроси от протестиращите за нарушаване на трудовите им права, Бойчев комнетира, че това е недопустимо и трябва да се направи проверка и от испекцията по труда.

Депутатът от региона Иван Ибришимов заяви: „Разговорите отт тук нататък трябва да са за перспективите на района при евентуалното закриване на  рудника и това какво ще се слчуи с работещите там“.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 3921 |13.10.2016 Митов: Щом БСП иска вот, вървим в правилна посока . 0| 4453 |13.10.2016 Мария Габриел иска падане на визите за тихоокеанските страни . 2| 3754 |13.10.2016 Извънредно заседание на парламента утре . 3| 4187 |12.10.2016 И ДПС ядосани от дългата ваканция, искат предсрочни избори

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads