Реклама / Ads
0| 3228 |03.10.2023 НОВИНИ

Напрежение преди срещата на енергетици и миньори с властта: Не пуснаха протестиращи и журналисти в НС

.
Източник: БГНЕС
Напрежение преди срещата на енергетици и миньори с властта. Протестиращи дойдоха в Народното събрание, но част от тях не бяха допуснати в сградата, предаде bTV.
 

По думите им най-голямата отстъпка, която са направили е да дойдат на среща в столицата, въпреки че настояваха тя да се проведе, където са блокадите.

Освен някои протестиращи, журналистите също не бяха допуснти на срещата.

 

„От магистрала идваме тук и искаме среща. Те не искат да ни допуснат. За какво говорим, каква демокрация, ние нямаме какво да си кажем с тях тогава. Искаме да дойдем, те ни казват не можете да бъдете допуснати. Влезнаха тези, които са официално по списък. Сутринта на магистралата имаше събрание и се излъчиха няколко души“, каза Пламен Панков от рудник „Трояново-север“.

 

"Всички се обединиха около искания, които искаме да бъдат разгледани от националния орган и всичко да става пред камери, цялото общество да гледа. Обещахме на нашите хора, че всичко ще става пред камери. Всеки въпрос в държавата трябва да бъде разгледан и решен публично и всеки да знае кой коя позиция е заел. Вече е време разделно и всеки трябва да заяви себе си по изключително важни национални въпроси, каквито са енергетиката и съдбата на цяла България чрез конкурентоспособност на цялата икономика“, каза Стойчо Стойчев от „Мини Марица-изток“.

 

Организацията на срещата се е случавала до малките часове на днешния ден.

 

„Казаха ни, че ще бъдат всички представители на партиите в парламента, а не са. Ако не се случи това, среща няма да има, но нека да видим, какво ще стане“, каза директорът на ТЕЦ Бобов дол инж. Любомир Спасов.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3139 |03.10.2023 Синдикатите не влизат с оптимизъм на срещата с властта . 50| 13134 |03.10.2023 Ако виновните за блокадите бяха при бай Ставри, можеше да сме като Гърция. Ненаказаността е проклятие . 1| 3171 |03.10.2023 Германският външен министър: Сърбия трябва да намали броя на войниците си по границата с Косово . 5| 8073 |03.10.2023 Мартин Владимиров за ФрогНюз: България няма да остане на тъмно. Затварянето на въглищните централи ще понижи цената

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads