Реклама / Ads
19| 3466 |27.11.2021 НОВИНИ

Д-р Димитър Ленков предлага да се издигне паметник на „Струма“ в памет на загиналите

.
Д-р Димитър Ленков Източник: стопкадър, БНТ
В памет на загиналите на АМ ”Струма” д-р Димитър Ленков предлага двете страни съвместно да съберат пари, за да се издигне паметна плоча.
 

"Чрез тази идея можем да покажем своята съпричастност към болката и страданието на нашите събратя от Република Северна Македония", посочи д-р Ленков пред БНТ и допълни, че това ще бъде един жест на добросъседство, който доказва, че много повече са нещата, които ни свързват, отколкото нещата, които може би ни разделят.

 

"Предложението ни е много скромно. Всички български граждани, който колкото може, да се открие една дарителска сметка, в която да се съберат пари, както от наша страна на Република България, така и от страна на гражданите на РСМ и заедно, съвместно да се направи паметна плоча, мемориален комплекс, в памет на нелепо загиналите след тази ужасна катастрофа. Това ще бъде едно поредно доказателство за това, че нашите два народа са братски народи, че болката, която в момента е в близките и загиналите в РСМ, тя е болка и в нас", каза той.

 

"Паметникът ще има и профилактична роля. Минавайки край него, хората ще знаят, че тук е станала една страшна трагедия и макар и мислено, но те ще си дават сметка за това, което е станало и ще намаляват скоростта", допълни д-р Ленков.

 

"По този начин, този паметник ще има профилактична роля за това там повече да не се случват, на този опасен път, такива страшни трагедии. Надявам се да намери отзвук", изрази надежда д-р Ленков.

 

Д-р Димитър Ленков е бивш главен секретар на Българския лекарски съюз.

 

"В момента съм един гражданин, пенсионер съм, но въпреки това съм готов от пенсията си да отделя една сума, която да внеса в подходящия момент в такава сметка. Надявам се други също да последват моя пример", допълни д-р Ленков.

 

Междувременно пред посолството на РСМ, продължават да идват хора, които оставят цветя и свещи в памет на загиналите в катастрофата.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 3201 |27.11.2021 Димитър Ковачевски е основният претендент за поста на Заев в СДСМ . 16| 2960 |25.11.2021 Елена Йончева: ЕК предлага директива за защита на жените от насилие . 0| 2980 |24.11.2021 Белодробната болница във Велико Търново търси сестри, предлага 2650 лева заплата . 8| 3019 |23.11.2021 МОН предлага връщане на големите ученици в клас със зелен сертификат

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads