Реклама / Ads
0| 4150 |09.09.2016 НОВИНИ

М. Димитров: ДС не иска богати хора, а бедни и зависими

.
Мартин Димитров
За тези 26 години се случиха и хубави неща. България е член на ЕС и на НАТО, което е нов път. Проблемът е, че миналото пречи на реализацията на бъдещето. Хората на бившата ДС са все още на ключови позиции. Те действат синхронизирано и пречат на този нов път на България. Това заяви народният представител от РБ Мартин Димитров.
 
Те тласкат страната ни към бившия Съветски съюз, каза още той.  По думите му именно тези хора саботират много решение и мерки, които целят развитие на България.

Димитров подчерта, че бившата Държавна сигурност не иска богати хора в България, а бедни, зависими и лесно манипулируеми хора.

"Комунистическата опасност не е преодоляна", категоричен е Димитров и подчерта, че е важно хората да познават фактите.

"Има изкуствено насаждана носталгия по комунизма. Тогава нямаше свобода...ако не се противопоставим на тази манипулация, много хора ще се излъжат", настоя Димитров.

Народният представител от ГЕРБ Методи Андреев пък припомни една мисъл: "Когато един народ не познава историята си, има опасност да я преживее отново". Андреев е категоричен, че не иска да се повтаря онова време и за целта трябва да се промени отношението на младите хора.

"Никъде няма в другите държави паметник на завоевателя. Съветската армия не е била освободител, тя е била окупатор. Този паметник е построен само, за да се напомня, че тези земя трябва да бъдат с руско влияние. А на българите да им показва, че няма самосъзнание на патриоти", смята народният представител.

Петър Славов от РБ пък сподели , че повечето млади, родени след 89-та, не знаят какво е да не можеш да слушаш музиката, която харесваш и как, ако я слушаш отиваш в районното управление. "В тази епоха хората не бяха свободни и бяха буквално арестувани, ако напуснеха територията, оградена с тел", припомни факти от онова време Славов.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3598 |08.09.2016 Белград поиска от Европа помощ за границата с България . 0| 3552 |08.09.2016 Манолова иска всички общини да си избират омбудсман . 0| 4103 |01.09.2016 Мигрант запали жена си в приют в Германия, искала да го напусне . 0| 4390 |01.09.2016 Плевнелиев: Растат политиците, които искат страната да се отклони от евроатлантическото й развитие

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads