Реклама / Ads
36| 5403 |06.04.2011 НОВИНИ

М. Димитров: Пробиха националната ни сигурност

.
Мартин Димитров
Все едно някой да обяви война от България на друга държава и ние да го уволним, коментира синият лидер.
 

Най-големият гаф в историята на България е, че Красимир Първанов е подписал два документа с Русия: единият е меморандум за отлагане с няколко месеца за АЕЦ "Белене", а вторият документ прави договора за "Белене" необратим, коментира по НТВ лидерът на СДС Мартин Димитров по повод скандала в енергетиката от вчера.

Каня днес Борисов и Трайков в парламента да кажат какво точно е подписано. В този документ пише, че до юни трябва да има цена и да има окончателен договор, тоест това е окончателно, поиска той. Трябва да разберем кой е казал на Първанов какво да прави. Трайков каза, че той не е над Първанов, сега трябва да разберем кой е другият, който е казал на Първанов. Затова премиерът трябва да дойде в парламента, защото това е национално предателство, отсече Димитров.

Не трябваше Цветанов да се занимава сума ти време с не толкова важни неща, като лекарите в Горна Оряховица, подслушвания на политици, а през това време националната сигурност се пробива по един безобразен начин, продължи Димитров. Ако подпишеш нещо, за което нямаш мандат за подписване, значи договорът е невалиден. След като премиерът каза, че смята да строи "Белене", значи Красимир Първанов е бушон, който е трябвало да свърши тази работа, смята синият лидер.

Дори и позицията на БСП е по-ясна: те са си за "Белене", за ДС и са си комунисти чат-пат. ГЕРБ, които бяха против "Белене", изглежда свършиха мръсната работа. Нормално ли е един чиновник при целия натиск от Русия, да подписва сам, попита Димитров. Това е все едно някой да обяви война от България на друга държава и ние да го уволним, съобщи той.

По повод необходимостта от референдум за АЕЦ "Белене", М. Димитров каза, че като станат ясни новите изисквания, може да не се наложи референдум. Ако се окаже, че централата и площадката не отговарят на новите изисквания на ЕС, въпросът ще приключи и няма място за референдуми. Те затова бързат, обясни той.

СДС и Синята коалиция ще имат сериозен кандидат за президент и една от задачите му ще бъде ориентация към ЕС и НАТО, а не към Русия, каза още Димитров.

Frognews.bg
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 21| 4823 |02.04.2011 М. Димитров: Няма да сваляме правителството . 35| 6014 |28.03.2011 М. Димитров: Овчаров е стар манипулатор . 2| 6009 |25.03.2011 Нищят темата "Престъпност и енергийна сигурност" на форум в София . 22| 5307 |10.03.2011 Борисов представи Казаков, иска сигурност от ДАНС

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads