Реклама / Ads
1| 5151 |05.05.2010 НОВИНИ

М.Димитров: Сините трябва да имат общ кандидат-президент

.
Мартин Димитров Източник: Вяра Йовева
СДС може да излъчи силна кандидатура за президент. Това заяви председателят на партията Мартин Димитров в ефира на PRO.BG.
 

Лидерът на сините е категоричен, че кандидат-президентът трябва да е общ за всичките десни сили в България. "Ще намерим подходящ кандидат, няма да съм аз", декларира Димитров.

Той обясни, че СДС има самочувствието да предложи достойна кандидатура и подчерта, че Петър Стоянов, бивш член и председател на сините, е най-успешният президент в новата ни история.

По повод 20-процентните съкращения в държавната администрация като антикризисна мярка, Димитров припомни, че това предложение идва именно от Синята коалиция. Според него идеята е съкращенията да не са механични. Трябва да се види коя е ненужната структура и тя да се съкращава, поясни  Димитров. Той се обърна със съвет към премиера Борисов да направи експертна група, за която да отговаря лично той и тази група да прецени къде точно са излишните структури.

"Администрацията трябва да работи ефективно. Ако това не бъде направено, всеки месец ще си говорим за вдигане на ДДС,” каза Мартин Димитров.

Той обясни, че само за лекарствата отговарят много структури и всяка с отделен бюджет. "Но ефектът го няма – лекарства няма, а парите са похарчени”, подчерта лидерът на сините. 

Освен това Димитров е категоричен, че няма решителни мерки на правителството да се махнат кадрите на БСП и ДПС, които са некомпетентни. "Например, шефът на Сметната палата е компетентен човек, а шефът на Агенцията за енергийно регулиране Таско Ерменков? До кога ще стои този човек? Има доклад, който показва, че той не си върши добре работата. Защо никой не го маха? Премиерът като го държи вече толкова време и мине една година, а Ерменков не върши работа, отговорността вече носи това правителство, затова, че не го е сменило”, допълни Мартин Димитров.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 4657 |24.04.2010 България преборва кризата, трябват още инвестиции . 8| 4727 |21.04.2010 К. Пенчев: ВСС трябва да работи като тел. 112 . 34| 5175 |14.04.2010 Кризата руши дружбата между "сините" и ГЕРБ . 10| 4665 |12.04.2010 Сърдечноболни трябва да си плащат, за да живеят

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads