Реклама / Ads
66| 4906 |13.06.2011 НОВИНИ

М. Димитров: Вотът показа, че хората искат обединена десница

.
Мартин Димитров
Съвсем очаквано СДС спечели националната битка, защото винаги е била по-голямата партия от ДСБ. Но също очаквано резултатите показват, че СДС и ДСБ заедно са по-силни и че хората искат обединена десница.
 

Това заяви днес лидерът на СДС Мартин Димитров, след като бяха официално обявени резултатите от предварителните избори на Синята коалиция на 12 юни.

Димитров увери, че СДС ще застанат категорично зад кандидатурата на Прошко Прошков за кмет на София. Той обърна внимание, че тези, "които спекулираха, че ГЕРБ, ДПС, Софиянски, а и хора от Марс ще се намесват на тези отворени избори”, са станали за смях.

"Всички, които говореха за уговорени мачове, говореха празни приказки", каза Димитров по повод изказванията, че има договорка между СДС и ДПС.

Той отбеляза също, че в повечето региони, доминирани от ДПС, Светослав Малинов има по-добри резултати от кандидата на СДС. "Ние спечелихме там, където СДС има силна местна власт, като Плевен, като Монтана, като Видин, като Пловдив – област, като София – област. Това е силата на СДС – участието на местната власт", подчерта Димитров

Мартин Димитров заяви, че няма търкания между СДС и ДСБ, че те работят добре и ще работят още по-добре, с което се опита да разсее слуховете за създало се напрежение между двете партии в последните дни. Той, макар и не пряко обаче, се разграничи от засиленото опозиционно отношение на ДСБ към ГЕРБ, търсейки мотивация на електорат в София".

Според лидерът на СДС може би до известна степен това е успяло. "Но ние не смятаме, че предварителните избори могат да бъдат повод за промяна на отношението на една партия към правителството. Това отношение трябва да се формира на базата политики, на базата на цялостното отношение към работата на министрите", убеден е Мартин Димитров.

Той също така смята, че е невъзможно да подписват централизирано Споразумение с ДСБ за местните избори. "Тези въпроси се решават по места, до момента имаме централно споразумение за президентските избори и за изборите в София, каза той. И подчерта, че "местните организации трябва да свършат тази работа до край. Така е по-демократично, по-правилно, по – разумно".

Димитров заяви, че Синята коалиция ще се яви на тези избори като конкурент на ГЕРБ. "Надявам се хората да разберат коя е автентичната десница в България", изтъкна синият лидер.

Той каза още, че следващите президентски и местни избори са много важни, защото "това е истинският вот на недоверие към правителството, а не това, което правят БСП и ДПС – под сурдинка". Тогава ще се постави и истинската оценка на ГЕРБ. 

Мартин Димитров не пропусна да поздрави премиера Бойко Борисов за рождения му ден. Той му отправи и две пожелания. Първото - след ромите и Борисов  да види европейските ценности в Синята коалиция. И второто – час по-скоро да поиска оставката на земеделския министър Мирослав Найденов, защото е "едно от спешните неща на България".
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 11| 4838 |13.06.2011 Скрито правителство на Първанов целял вотът . 21| 5017 |10.06.2011 М. Димитров: В СДС сме като доведени от манастир . 12| 4940 |09.06.2011 М. Димитров: Национализация в 21 век е недопустима . 5| 5753 |06.06.2011 Шефове в ИАРА аут, хората не ги познавали

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads