Реклама / Ads
4| 4631 |11.11.2019 НОВИНИ

Директорът на болницата в Пазарджик е уволнен по разпореждане на Борисов

.
Многопрофилната болница в Пазарджик Източник: БГНЕС
Директорът на Многопрофилната болница за активно лечение в Пазарджик д-р Васил Вълчев е освободен по разпореждане на министър-председателя Бойко Борисов. През изминалата седмица министърът на здравеопазването Кирил Ананиев е изпратил писма за свикване на Общо събрание на лечебното заведение, за да бъде извършена кадрова промяна в ръководството. До избора на нов директор в болницата ще бъде назначен прокурист.
 

Здравният министър е поискал от НЕЛК да направи проверка на ТЕЛК решенията, които са издадени от ТЕЛК комисиите в МБАЛ-Пазарджик, предаде dir.bg.

 

"Не съм уволнен", отрича д-р Вълчев информацията, че е бил освободен от длъжност по разпореждане на министър-председателя Бойко Борисов. Получих писмо от министъра на здравеопазването за свикване на общо събрание на акционерите на болницата, защото сме търговско дружество. Това ще стане най-вероятно през декември и сигурно тогава ще ме освободят, обяснява д-р Вълчев.

 

Снощи една от националните телевизии съобщи, че директорът на пазарджишката болница е пенсионер по болест с 82% инвалидност и получава 700 лв. пенсия. Освен него пенсионери са и двама председатели на комисии на ТЕЛК в Пазарджик. Всички решения са на пазарджишкия ТЕЛК, който е подчинен на директора д-р Васил Вълчев.

 

" Тези телкови решения са от преди четири години. Проверявани са от парламента, здравното министерство и прокуратурата. Нарушения и конфликт на интереси не са открити.", заяви по повод на скандала д-р Васил Вълчев, който ще свика нарочна пресконференция, за да даде подробни обяснения.

 

По телевизията бе съобщено, че в държавната болница в Пазарджик сестрите протестират заради мизерните си заплати, а един лекар получава огромно възнаграждение. Доктор Петър Лазов си докарва солидна заплата чрез големия брой стентове, които поставя дори на здрави пациенти.

 

Директорът на болницата Васил Вълчев обясни тогава, че по негово предложение Съветът на директорите е направил договора на кардиолога така, че да му бъдат осигурени големи пари.

 

Управителят на НЗОК Дечо Дечев призна, че подобен подход е нагледен пример за източване на Касата и за злоупотреба със здравето на пациентите.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3699 |02.11.2019 Директорът решава дали понеделник е присъствен ден в училище . 11| 5030 |11.10.2019 Задържан за кражба на тикви почина в ареста в Пазарджик . 5| 4142 |09.10.2019 Каракачанов: Директорът на пресцентъра ме увери, че няма общо със слуха в Сливен . 0| 3927 |30.09.2019 Още едно отделение в болницата в Карлово може да остане без сестри

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads