Реклама / Ads
5| 4114 |09.10.2019 НОВИНИ

Каракачанов: Директорът на пресцентъра ме увери, че няма общо със слуха в Сливен

.
Красимир Каракачанов
Днес колегата Томислав Дончев ми спомена, че се твърди, че човек от Министерството на отбраната може да е замесен в разпространението на слухове в Сливен. Аз поех ангажимент да проверя. Извиках Александър Урумов, който е директор на пресцентъра на МО. Разговаряхме един час и той ме увери, че няма нищо общо с този случай.
 

Това заяви  по БНТ министърът на отбраната Красимир Каракачанов, който коментира темата за истерията с децата в Сливен и твърдението на вицепремиера Томислав Дончев, че шефът на пресцентъра на МО е замесен в разпространяването на слухове, че социалните служби ще отнемат ромски деца.

 

"Аз нямам основания да не се доворя на Урумов, но ако се окаже, че казаното от него не е вярно, той ще си понесе нужното дисциплинарно наказание. За мен е провокация намесвенато на името на директора на пресцентъра на МО. Това е направено в един фейсбук пост на "Правосъдие без граници". Според мен позициите на Урумов, а и моите за Истанбулската конвенция са повод за тази атака. Според мен Томислав Дончев се е объркал. Той не е казал, че човек от министерството стои зад психозата.

 

Той каза - говори се. Ще извършим необходимата проверка. Урумов изрази готовност да предостави всички свои канали за комуникации да бъдат проверени - телефони, фейсбук, скайп, вайбър. Има вероятност да се създава и интрижка между партиите в управляващата коалиция, все пак сме преди избори. В България винаги се случва едно и също преди избори - създават се интриги и подмолни игри. Ако се окаже, че моят служител наистина е провеждал този саботаж, той ще бъде уволнен", категоричен беше Каракачанов.

 

"Моята концепция за интеграция на циганите буксува, защото тази година имаше два пъти избори. Идеите ми не минават, защото веднага ни обвиняват, че това се прави предизборно. Аз съм категоричен, че така не може да се продължава. Не може едни хора да не си плащат данъците, да живеят само на държавни помощи, да изнасилват безнаказано. Всичко това води до едно обществено напрежение, което един ден ще ескалира и избухне. Това е моята цел - да успокоим обществото и тези хора да разберат, че законите важат за всички и трябва да се спазват от всички", каза още военният министър.

 

Той коментира и приетото днес решение на Министерски съвет за стартиране на преговори със Северна Македония и Албания за членството им в ЕС. "Това, което приехме днес, е една много добра позиция. България не може безусловно да изрази подкрепа за членството на Северна Македония в ЕС. За първи път българско правителство излиза с такава ясна и категорична позиция", завърши Каракачанов.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 3651 |30.09.2019 Каракачанов: Северна Македония се подиграва с нас . 15| 4613 |28.09.2019 Каракачанов: България да каже ”Не!” на Македония за ЕС . 0| 3993 |27.09.2019 Директорът на ”Дунарит”: Обстановката е спокойна . 13| 4559 |22.09.2019 Каракачанов: БНР не е частна собственост на група от хора

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads