Реклама / Ads
11| 8004 |03.05.2023 НОВИНИ

Директорът на Народния театър Васил Василев заплаши и Валери Йорданов с дисциплинарно уволнение

.
Източник: личен архив
След като Александър Морфов беше уволнен лично от Васил Василев като Главен режисьор на Народен театър „Иван Вазов“, сега и актьорът Валери Йорданов е получил заплахи за същото.
 

Г-н Василев, директорът на НТ "Ив. Вазов" ме атакува с аргумента: "Ти, защо и докога ще продължаваш? Ти петниш името на Народния театър! Ако не спреш - започвам процедурата по дисциплинарното ти уволнение.", написа Валери Йорданов във Facebook.

 

Ето я и цялата публикация:

 

А... не мога да разбера... как ли се е случило ?!?
Защото на 27-ми, 04-ти бях "поканен на среща" с г-н Василев. Охраната долу ме посрещна с нетърпение, изпрати ме задъхвайки се след мен по стълбите и изиска телефона ми, преди да вляза. Дадох им го, след като обясних на директора, че това е незаконно и че се прави само ако съм арестуван в РПУ или влизам в Съдебна зала. Вътре се проведе разговор, около 50 минути, пред двама свидетели на г-н Василев, /които ще отрекат всичко `нецелесъобразно за ръководството`/, и без нито един мой свидетел. `Разговорът` започна с подвиквания да седна и да не се усмихвам така, предизвикани от законо-съобразния ми въпрос за личния ми телефон. Не седнах и продължих да се усмихвам, защото имам това лично право, /не страдам от хемароиди или лошо настроение/.


Г-н Василев, директорът на НТ "Ив. Вазов" ме атакува с аргумента: "Ти, защо и докога ще продължаваш? Ти петниш името на Народния театър! Ако не спреш - започвам процедурата по дисциплинарното ти уволнение.". А другият му бисер беше: "Каквото и да си кажем - валидно е само това, което е записано "в буквата на закона" - документираното!".


Г-н Василев - не петня името на театъра, в който работя от 20 години и в който са играли учителите ми... Вие сте за незабавно махане, психиатричен преглед и освобождаване от длъжност, поради вреди в културната ни институция и наследство.
Това е моето лично мнение, което отказва да се подтчини на заповеди, като : "Седни!" и "- Не се усмихвай!"....


Ще се видим в съда, заедно с колегата ми Камен Донев и с други колеги, които са във възторг от вашите мутренски изпълнения...


P.S. още един дългогодишен служител на театъра е бил притиснат да напусне преди два дни. /жена, професионалист, с профилиран опит и със заболяване /. Обиждана е, заплашвана е... и е напуснала насилствено - поради психически тормоз. Има заповед от директора да не пристъпва на територията на театъра./. " - Не мога ли да се взема поне шевната машина, тя си е моя ?", попита ме жената...




Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 2749 |02.05.2023 Инж. Сахак Сахакян – директорът с точен мерник . 3| 4198 |30.04.2023 Песента „Бре, воденичарю“ стана хит на Международния фестивал на розата в гр. Саня, Китай . 0| 2838 |30.04.2023 Музиката на ритъма и свободата: Честваме Международния ден на джаза . 2| 3083 |28.04.2023 Стартира делото, заведено от директора на Народния театър срещу Камен Донев

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads