Реклама / Ads
1| 2476 |22.07.2024 НОВИНИ

Директорът на Сикрет сървис: Провалихме се в мисията си да защитим Тръмп

.
Източник: БГНЕС
Директорът на Сикрет сървис на САЩ Кимбърли Чийтъл призна, че агенцията се е провалила в мисията си да предотврати опита за убийство на бившия президент Доналд Тръмп, предаде А
 

„Не успяхме. Тържествената мисия на Сикрет сървис е да защитава лидерите на нашата нация“, заяви Чийтъл по време на показанията си пред Комисията за надзор и отчетност на Камарата на представителите.

 

„На 13 юли ние се провалихме. Като директор на Сикрет сървис на Съединените щати поемам пълна отговорност за всеки пропуск в областта на сигурността“, каза тя.

 

Чийтъл, която се сблъсква с двупартийни призиви да подаде оставка, заяви, че опитът за покушение срещу Тръмп, който беше ранен в ухото, докато говореше на предизборен митинг, е бил „най-значимият оперативен провал на Сикрет сървис от десетилетия“.







20-годишният стрелец Томас Матю Крукс откри огън по Тръмп с пушка тип AR само няколко минути след като бившият републикански президент започна да говори на предизборно събитие в Бътлър, Пенсилвания.

Крукс беше застрелян от снайперист на Сикрет сървис 26 секунди след като произведе първия от общо осем изстрела.

 

Разследващите са установили, че Крукс, който е живял в град на около 80 км от Бътлър, е действал сам. Няма данни за крайни идеологически или политически пристрастия.

 

Двама участници в митинга бяха тежко ранени при стрелбата, а 50-годишният пожарникар Кори Комператор от Фрипорт, Пенсилвания, беше убит.







Откривайки изслушването за опита за убийство, председателят на комисията от Републиканската партия Джеймс Комер заяви: „тази трагедия беше предотвратима и по мое твърдо убеждение, директор Чийдъл, трябва да подадете оставка“.

 

„Охранителната мисия на Сикрет сървис е да защитава американските и гостуващите световни лидери и да предпазва американските избори чрез защита на кандидатите и номинираните“, каза Комер.

 

„Мисията на Сикрет сървис е ясна, но тя се провали на 13 юли и в дните преди митинга. Тайните служби разполагат с хиляди служители и значителен бюджет, но сега се превърнаха в лицето на некомпетентността“, добави още той.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 8| 3370 |22.07.2024 Посланикът на Израел: Терористите държат четирима заложници от България . 13| 13879 |22.07.2024 Запрянов: Ще предложим нова военна помощ на Украйна. Оборудваме и вертолети за гасене на пожари . 0| 2440 |22.07.2024 Втора тежка катастрофа на магистрала ''Струма''. Мъж е загинал на място . 2| 3246 |22.07.2024 Починали са мъжът и детето, ударени от мълния в Стара планина. Другото дете е в стабилно състояние /обновена/

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads