Реклама / Ads
0| 2840 |25.08.2022 НОВИНИ

Déjà vu? Джокович пропуска US Open заради липса на COVID ваксина

.
Новак Джокович Източник: БГНЕС
Новак Джокович няма да участва на Откритото първенство на САЩ по тенис. Причината – липса на ваксина срещу коронавирус. Това бе един от най-задаваните въпроси в света на тениса през последните месеци. Ето, че той най-накрая получи своя отговор от самия Ноле.
 

Че шампионът от „Уимбълдън“ ще пропусне US Open, беше ясно още от вчера, макар и неофициално. Съответното се разбра от списъка с играчи на официалния сайт на Откритото първенство на САЩ, в който името на Ноле отсъстваше.

 

Освен това на официалния сайт на Новак Джокович пише, че той няма планирани турнири за този период от годината.

 

Джокович не е в включен и в официалния плакат на US Open, който представя осем от звездите при мъжете и жените - Рафаел Надал, Даниил Медведев, Ник Кирьос и Карлос Алкарас заедно със Серина Уилямс, Наоми Осака, Ига Швьонтек и Ема Радукану.

 

Сърбинът игра за последно на „Уимбълдън“, където спечели своята 21-ва титла от „Големия шлем“.

 

„За съжаление, няма да мога да пътувам за Ню Йорк и да участвам на US Open. Благодаря на всички ви за съобщенията, с които ми изказахте своята любов и подкрепа. Успех на всички участници! Ще продължа да поддържам добрата си форма и ще запазя позитивната си нагласа, очаквайки следващата възможност да изляза отново на корта. Ще се видим скоро, свят на тениса!“, написа Джокович в Twitter.

 

 

Ако ви се струва, че имате déjà vu

 

Заради липса на ваксина сърбинът не бе допуснат до участие на Откритото първенство на Австралия в началото на годината, когато се разигра страхотна драма. Освен това Новак Джокович беше принуден да се оттегли от турнирите в Индиън Уелс и Маями, тъй като американските центрове за контрол и превенция на заболяванията не допуснаха сърбина да влезе в страната.

 

„Знам, че не съм ваксиниран и не планирам специално да се ваксинирам преди US Open. Не вярвам, че нещо ще се промени в законодателството на Съединените американски щати. Или е възможно? Знаете ли нещо за това? Не знам. Нямам такава информация“, заяви Новак Джокович на пресконференцията след като спечели „Уимбълдън“ през юли.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 2803 |05.07.2022 Срещу Гофен или Нори ще се изправи Джокович на централния корт на Уимбълдън . 0| 2756 |28.06.2022 Опасност да махнат Джокович и от Уимбълдън . 0| 3243 |23.06.2022 Парламентарно Déjà vu: И днес депутатите ще си почиват, не успяха да съберат кворум . 0| 4537 |03.04.2022 Енергийният министър Николов за Gemcorp: Целенасочено се прави скандал, пропуска се меморандума и с другата фирма

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads