Реклама / Ads
26| 4713 |19.12.2020 НОВИНИ

Джамбазки: Води се информационна война срещу България заради Скопие

.
Ангел Джамбазки Източник: БГНЕС
България е потърпевша от информационната война срещу страни-членки на НАТО. Страната ни е жертва на такова нападение в социалните мрежи, извършено от служби и организации, които аз лично свързвам с дълбоката държава в Република Северна Македония, с Белград и с фабриката за фалшиви новини в Санкт Петербург.
 

Това заяви евродепутатът и зам.-председател на ВМРО Ангел Джамбазки по време на международната конференция “Европа и новите глобални заплахи”. 


Конфликтът между София и Скопие относно историческите въпроси продължава. Страната ни обвинява Република Северна Македония в нарушаване на подписания през 2017 г. Договор за добросъседство и антибългарска реторика. РСМ отрича. Споровете обаче станаха повод България да наложи вето върху преговорната рамка за присъединяване на Скопие към ЕС. Това не се хареса на Брюксел, тъй като пречи на един от основните приоритети на блока - разширяване влиянието на Съюза в региона Западни Балкани. Освен това спорните въпроси между България и Република Северна Македония изглеждат неразбираеми за Брюксел. 


У нас всички институции са единни по въпроса. Дори “Дондуков 1” и “Дондуков 2” са на едно мнение, въпреки че често сме свикнали представителна и изпълнителна власт да влизат в сблъсъци. Критиците обаче смятат, че правителството ни ще изпадне в изолация заради решението си и го определят като взето под натиска на коалиционните партньори в лицето на “Обединените патриоти”. 


Според Джамбазки зад информационната война с България стоят и родни общественици. 


“Аз не мога да приема, че български граждани - дали доброволно и съзнателно, или пък платено, биха могли да са ангажирани с антибългарска политика, но виждате, че имаме такива. И общественици, и политици в България работят за антибългарската кауза и срещу интереса на Северноатлантическия договор”, посочи Джамбазки.


Евродепутатът даде пример, че в общественото пространство се разпространява невярното твърдение, че ако страната ни не подкрепи Северна Македония, ще бъде нападната от Русия или от САЩ.


“ Нали Република Северна Македония с благословията на България стана част от НАТО? Нали има член 5 на това НАТО? Ако Македония бъде нападната, ние всички ще реагираме и ще я защитим. Напротив - в момента антиевропейски сили работят на територията на Република Северна Македония, и те са под прякото влияние на Белград и на Москва”, смята евродепутатът. 


По думите му в редица западноевропейски издания се вихри широка антибългарска кампания. 


“Тук се вижда много силен проблем и на ЕС, и на Северноатлантическия договор. От територията на държави, членове на Северноатлантическия договор, се води кампания срещу други държави, членове на Северноатлантическия договор, и това минава без всякакви последствия. Това поражда основателно съмнение доколко може да бъде задействана колективната отбрана”, посочи Джамбазки.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 21| 6186 |16.12.2020 Адв. Мария Шаркова: При нежелана реакция от ваксина отговорност може да носи лекарят, държавата или производителят . 19| 5538 |10.12.2020 Борис Бонев: София се ръководи от човек без визия. Ако й е толкова трудно на Фандъкова, да подаде оставка . 15| 5202 |28.11.2020 Имунолог: Мръсният въздух води до усложнения от COVID-19 . 26| 8319 |30.11.2020 Манол Глишев: Срещу българското правителство трябва да се води война

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads