Реклама / Ads
5| 2237 |15.07.2024 НОВИНИ

Джевдет Чакъров: Всички структури на ДПС подкрепят Доган. И преди е имало партии на отцепници, даже не влизат в НС

.
Джевдет Чакъров Източник: БГНЕС
„От всички структури в страната има подкрепа за обръщението и призива на Ахмед Доган“. Това заяви пред БНР съпредседателят на ДПС Джевдет Чакъров.
 

На 10 юли почетният председател Доган поиска оставката на другия съпредседател – Делян Пеевски. Направи го с обръщение, в което посочи, че в партията се прилагат мутренски подходи и е налице опит за преврат. „Никой не може да открадне или да присвои ДПС. Организацията ни не е еднолично търговско дружество", написа Доган. Пеевски обаче отказа да подаде оставка и на свой ред обяви, че никой не може да спре новото начало в партията.





На въпрос защо има тенденция Ахмед Доган да посочва лидери, а след известно време да им иска оставката, Чакъров отговори, че не може да му дава оценка.

 

„Кандидатурите се обсъждат от колективните органи, винаги се е тръгвало с добри намерения и планове, но в конкретния случай видяхме едноличния, авторитарен подход на Пеевски и знаем обръщението на Доган към всички структури в страната. От всички структури в страната има подкрепа за обръщението и призива на Доган“, каза Чакъров.

 
Добави, че от провеждането на 11-а конференция на партията на 24 февруари до настоящия момент централното оперативно бюро не е провело нито едно заседание. „Вече посочих стила на управление, който се наложи“, каза Чакъров.

 

"Като се вземе решение за свикване на колективните органи цялата общественост ще бъде информирана", обеща Чакъров.


Заяви, че понастоящем той подписва документи от името на партията, а на въпрос дали това прави и Пеевски, отговори: „Питайте Пеевски дали подписва“.

Увери, че партията винаги ще заема евроатлантическа позиция.

 

„ДПС се връща към демократичните си устои и колективното начало при управлението на партията. Върви оздравителен процес и позициите, които изразиха почти вскички структури по повод обръщението на Доган показва, че движението има съпротивителни сили да се пребори с проблемите и да се стабилизира“, каза Чакъров.





Чакъров коментира и евентуалното създаването на нова партия от кръга около Делян Пеевски:

 
"Разумът трябва да надделее, но ние вече сме преживели такива моменти и то нееднократно, и сме видели, че те даже не са успели да влязат в НС. Съпротивителните сили на ДПС са на необходимото ниво и изборът е на колегите. ДПС е преживяло тези моменти и по принцип в България, има ли партия, отцепила от основния политически субект и да е успяла?".

 

При уточнението на журналиста Снежана Иванова, че Пеевски обаче разполага с голям финансов ресурс, Чакъров обяви че и други бизнесмени са организирали политически проекти и се вижда какви са резултатите.

 

„Важни са принципите, идеологията, философията, мотивацията на хората“.





По повод бъдещето на втория мандат за съставяне на правителство, който ще бъде връчен на ПП-ДБ, Чакъров заяви:

 

„Нека видим програмата и целите на ПП-ДБ за втория мандат и тогава ще излезем с позиция. Ще водим диалог с всички партии в парламента без „Възраждане“, „Величие“ вече няма“.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 2490 |15.07.2024 Николай Слатински: Путин е обречен във война на изтощение със Запада. Валят обаче съобщения за загинали млади украински бойци . 0| 2187 |15.07.2024 Франция отбеляза националния си празник дни преди Олимпиадата . 0| 2186 |15.07.2024 Военнослужещите ни и днес се борят с пламъците на големите пожари у нас /видео/ . 1| 2199 |15.07.2024 "Граф Игнатиево" подновява носенето на бойно дежурство, отхриха нова писта

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads