Реклама / Ads
20| 4216 |09.11.2020 НОВИНИ

Джо Байдън обяви първите си стъпки като президент

.
Джо Байдън
Избраният за 46-ти президент на САЩ Джо Байдън обяви първите си стъпки като държавник. Основен приоритет за кабинета на президента ще бъде борбата с COVID-19. Това е част от преходния план на Байдън при влизането му в Белия дом.
 

Очаква се в понеделник да бъдат обявени имената и на 12 експерти, които ще влязат в щаба за борба с инфекцията. Демократът обяви, че ще се увеличи тестването за COVID-19, а гражданите ще бъдат помолени да носят маски.

 

Избраният президент даде заявка за сериозна промяна в подхода на Белия дом спрямо епидемията, след поредицата откази от страна на Доналд Тръмп да въведе строги мерки като носенето на маски на открито и спазването на социална дистанция и то на национално ниво. Според демократа това ще спаси хиляди човешки животи. Идеята е във всички щати в страната носенето на маски на открито да стане задължително, когато наоколо има хора. Байдън обеща, че той и администрацията му ще се погрижат всеки гражданин да получи възможност за безплатен тест за COVID-19.

 

Заявката идва на фона на завишен брой заразени в страната. САЩ отчита над 100 000 новозаразени вече пет поредни дни.

 

Байдън обеща и икономически мерки за засегнатите от епидемията сектори. Милиони хора са без работа. Демократът обеща да се подсили производството и да се инвестира в инфраструктура, детска грижа и в намаляване на пропастта между бедни и богати в различните етнически групи в страната.

 

Байдън все още не е встъпил в длъжност, а изборите не се водят за формално приключили, тъй като в някои места все още се броят гласове. Кандидатът на демократите обаче спечели ключови щати и победи републиканецът Тръмп. Досегашният президент обаче категорично заяви, че изборите са били откраднати, въпреки че не представи доказателства за това. Предстои Тръмп да заведе дела.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 44| 7062 |08.11.2020 Журналистът Иво Иванов: Байдън спечели защото даде заявка за обединение на американците . 53| 6966 |08.11.2020 Вижте какви са реакциите след като САЩ избра Джо Байдън и първата жена вицепрезидент . 30| 5890 |07.11.2020 Борисов поздрави Байдън . 135| 6906 |07.11.2020 Джо Байдън спечели изборите в САЩ

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads