Реклама / Ads
31| 9321 |16.06.2024 НОВИНИ

Джорджа Мелони с ултиматум: Ако Русия не се съгласи с условията, ние ще я принудим да се предаде

.
Джорджа Мелони
Ако Русия не се съгласи с условията за мирно уреждане на войната в Украйна, тя ще бъде принудена да се предаде. Това е заявила министър-председателят на Италия Джорджа Малони на срещата на върха за мира в Швейцария, предава УНИАН, цитирана от "Фокус".
 

Според нея международната общност трябва да формира минимални условия, при които може да се сключи мир.


"Защитата на Украйна означава защита на системата от правила в света. Важно е да обединим всички усилия за защита на Украйна. Ако Русия не се съгласи с условията, ние ще я принудим да се предаде", е коментирала Мелони.


Италианският премиер също е уверила Украйна, че може да разчита на подкрепата на Италия в бъдеще.

 

През последните седмици Мелони направи няколко ясни и категорични изказвания по адрес на Москва и нейните „мирни инициативи“.

"Не ми се струва особено ефективно предложение за преговори да се каже на Украйна, че трябва да се оттегли от Украйна", каза Мелони на заключителната пресконференция на срещата на върха на Г-7, която се проведев южната част на Италия преди дни.

 

На 14 юни Владимир Путин предложи фактическата капитулация на Украйна като условие за преговори. Той поиска от Киев да се откаже от амбицията си да се присъедини към НАТО и да изтегли силите си от областите Донецк, Луганск, Херсон и Запорожие, за които претендира Русия.

 

Мелони отново разкритикува Кремъл: Бъркането на често използваната дума "мир" с "капитулация", както го правят, е лицемерен подход, който никога няма да споделим.

 

Освен това Мелони е категорична, че че сегашната ескалация в Близкия изток нямаше да се случи, ако Русия не беше извършила пълномащабната война срещу Украйна през февруари 2022 година. Тя каза това в интервю за Il Giornale. Ако Русия не беше нахлула в Украйна, тогава Хамас нямаше да извърши атаката срещу Израел през октомври 2023 г., която доведе до войната в ивицата Газа, допълни Мелони.

 

Според нея такова сериозно нарушение на основаната на правила международна система, от постоянен член на Съвета за сигурност на ООН, неизбежно бе да предизвика верижна реакция в други региони на света, от Близкия изток до Балканите и до Африка.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 2394 |16.06.2024 Назад сме, под 10% от българите застраховат домовете си . 17| 7061 |16.06.2024 Проф. Георги Фотев: "Величие" е арогантен нихилизъм, проектът на Радев би се провалил . 1| 2366 |16.06.2024 Нападател с коктейл ''Молотов'' е задържан в Хамбург преди мача Полша-Нидерландия . 12| 3001 |16.06.2024 Гласът на 80 държави от Швейцария: Териториалната цялост на Украйна - основа за мирно споразумение

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads