Реклама / Ads
2| 3618 |20.06.2021 НОВИНИ

Днес на Евро 2020: започва последният кръг в груповата фаза

.
Източник: БГНЕС
С мачовете Италия - Уелс и Швейцария - Турция ще бъде дадено началото на третото завъртане в груповата фаза на европейското първенство. Тимовете от група А първи ще приключат тази фаза от надпреварата в 10-ия ден на турнира.
 

Срещите са днес от 19 часа и ще се играят по едно и също време. Италия - Уелс ще бъде излъчен по БНТ1 и БНТ3, а Швейцария - Уелс по Диема и Диема Спорт 2.


След две поредни победи по 3:0 Италия вече си осигури участие в осминафиналната фаза, като е начело след първите два кръга с 6 точки. Уелс е втори с 4 точки и се нуждае от само една, за да си гарантира участие в елиминациите. Швейцария е само с точка, но трябва да гони победа, за да разчита да попадне сред четирите най-добри състава между третите в групите.


 
Ако Италия не загуби двубоя си, то съставът на Роберто Манчини ще изразни собствения си рекорд от 30 поредни мача без поражение. В случай, че "адзурите" спечелят, то ще им се случи едва за втори път да победят и в трите си мача от групите на голямо първенство.

 

"Очаква ни много труден мач, наясно съм благодарение на опита ми в Англия. Бих сравнил Уелс със "Стоук сити" - отбор, който залага на физическата сила, но имат и технични играчи", каза преди двубоя Роберто Манчини.

 

Селекционерът на Италия обеща тимът му да търси победата, "за да се поддържа добрия дух в състава".

 

В другата среща Швейцария и Турция задължително ще търсят победата, тъй като всеки друг резултат ги елиминира от турнира. В досегашните си четири участия на европейски финали Швейцария само веднъж успява да излезе от групата си.

 

Преди двубоя селекционерът на Швейцария Владимир Петкович се извини на цялата нация. "Знам, че подведохме нашите фенове, но мога да ви уверя, че ще дадем най-доброто от себе си в следващия мач", каза той.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 5095 |20.06.2021 Вижте как се променят маршрутите на градския транспорт в София от днес . 18| 3435 |20.06.2021 Защо сме настроени най-скептично в Европа към ваксините . 0| 3095 |19.06.2021 Дъжд и облаци днес, температури 22-27 градуса . 26| 7009 |18.06.2021 Politico: След срещата Байдън-Путин България ще продължи ли да бъде част от европейския полигон за руските шпиони?

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads