Реклама / Ads
0| 4112 |20.06.2020 НОВИНИ

Днес е изпитът по биология за кандидат-студенти в Софийския университет

.
Източник: БГНЕС
В Софийския университет ”Св. Климент Охридски” от 9.00 часа днес започва изпитът по биология за кандидат-студенти за учебната 2020/2021 година. Това съобщиха от висшето училище.
 

Кандидатстудентският изпит по биология е писмен и продължава четири и половина астрономически часа. Изпитът се състои от два компонента - компонент 1 се оценява с числова оценка по шестобалната система. Тази числова оценка се използва за балообразуваща за всички, кандидатстващи с изпит по биология в Софийския университет. Компонент 2 е задължителен само за кандидатите за специалността "Медицина" в Софийския университет.

 

Компонентът 1 е "Тест" и е задължителен за всички кандидат-студенти, полагащи изпит по биология. Оценката от компонент 1 е основното цифрово изражение на резултатите от изпита по биология. В теста има 60 тестови задачи, включващи материал от осми, девети и десети клас със следните възможности - множествен избор с няколко алтернативи, но с един верен отговор и структуриран отговор. Задачите са свързани с фактически знания по биология и с основни логически и аналитични умения.

 

Компонентът 2 е за развиването на тема от учебния материал от осми, девети и десети клас, която се тегли в деня на изпита. Този компонент е за кандидат-студенти, които имат желание да кандидатстват за специалността "Медицина". До участие в балообразуването и класирането за специалността "Медицина" се допускат само кандидат-студентите, получили резултат "Да" на този компонент. При оценяването на писмените работи ще се имат предвид критериите за вярно, точно, логично и изчерпателно представяне на биологичния материал; за начина на интерпретирането на учебното съдържание и възможностите за анализиране и съпоставяне на съществени факти; за изчерпателното излагане и аргументиране на знанията; за владеенето и правилната употреба на биологичните термини; за общата биологична и езикова култура на кандидата.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 4158 |20.06.2020 Отбелязваме Световния ден на бежанците . 1| 5784 |19.06.2020 Нова пишман акция на пътните ченгета започва от днес . 0| 4209 |19.06.2020 И днес дъждът не ни подминава . 0| 4801 |11.06.2020 Днес е Световният ден на доброволния и безвъзмезден кръводарител

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads