Реклама / Ads
85| 18849 |16.05.2021 ГЛАСЪТ

Ботев най-точно е описал Каракачанов

.
Той е най-едрият вляво...
От известно време лидерът на ВМРО и доскорошен военен министър и вице на Борисов – Красимир Каракачанов, непрекъснато повтаря, че трябва да се чете стихотворението на Христо Ботев „Патриот“. Внушението е, че всички други, освен неговите акрани, са лъжепатриоти, а той е най-честният, некорумпиран и морален стожер в България.
 

Тази наглост не е изненада, тъй като Каракачанов отдавна е ясен на повечето българи „що за стока“ е. Разбира се, в обилните си предизборни изяви той не споменава нито дума че бе част от проекта на Николай Бареков, дали се е облажил финансово от това участие, за отричането си от известни бизнесмени, които са му помагали дълго време. Не споменава и за комисионните по различни сделки, свързани с армията, продажбата на апетитни имоти, собственост на МО и пр. Но „Патриот“ – това трябвало да четем, за да разберем къде е истината.

 

Така да бъде.

 

ПАТРИОТ

 

Христо Ботев

 

Патриот е - душа дава

за наука, за свобода;

но не свойта душа, братя,

а душата на народа!

 

И секиму добро струва,

само, знайте, за парата,

като човек - що да прави?

продава си и душата.

 

И е добър християнин:

не пропуща литургия;

но и в черква за туй ходи,

че черквата й търговия!

 

И секиму добро струва,

само, знайте, за парата,

като човек - що да прави?

залага си и жената.

 

И е човек с добро сърце:

не оставя сиромаси;

но не той вас, братя, храни,

а вий него със трудът си!

 

И секиму добро струва,

само, знайте, за парата,

като човек - що да прави?

изяда си и месата.

 

Колко прав и прозорлив е поетът – каракачановци не са от вчера и днес! По-добре никой не би могъл да го опише тоз съвременен патриотин.

 

Американският политолог Харолд Ласуел казва: Политиката това е: кой получава, какво получава, кога получава и как получава.

 

Сигурно Каракачанов смята, че това се отнася за други, защото той е гениален политик с кристален морал. С тези качества ли участва в правителство, превърнало се в символ на корупция, рекет, насилие, кражби и лъжи?  Сигурно е случайно, или заговор, че след Борисов той е вторият най-желан персонаж за карикатуристите.

 

Емил Азар

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 33| 18430 |06.01.2020 Да вкараш Ботев в барата с викове: „Бъл-га-ри, ю-на-ци!“, е все едно да го убиеш отново . 17| 13439 |06.01.2018 Ботев: Длъжностите на писателите и на журналистите. Деница: „5+1 причини да мразя Ботев“ . 6| 11756 |02.06.2017 Атанас Далчев: Омразата у Ботев е най-силна . 26| 15820 |22.02.2016 Съдия и синдик описали зверствата в правосъдието ни, в ЕК онемели

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads