Реклама / Ads
32| 5334 |04.02.2015 НОВИНИ

Добрев и Манолова показаха мол-а на леви идеи

.
Молът, който построи Добрев в студиото с конструктора на сина му Източник: bTV
Нарекохме проекта за разхерметизиране на БСП „Мислещи. Образовани. Лидери“ – МОЛ. Мол е най-търсената дума в интернет. Това е игра на думи. Идеята ни е да разширим периферията на БСП и да се обърнем към младите.
 
Това заявиха представителите на левицата Мая Манолова и Кирил Добрев в студиото на бТВ. Идеята е в социалния проект, хората да инвестират, но не пари, а време и доверие, посочи червената депутатка.

Мая Манолова и Кирил Добрев обясниха идеята си партията да провежда кастинги за общински съветници. Левицата ще отдели избираеми места в листите си за общински съветници, на които ще бъдат поставени хора, които не са членове на БСП, а са номинирани от местното гражданско общество. Целта е партията да се отвори към периферията – хора с леви идеи, които обаче не са членове и симпатизанти.

Ние с Мая не искаме да се намесваме в реформата на БСП, тя в момента се подготвя от Михаил Миков. Аз съм се отказал да участвам в промяна на мисленето на електората на БСП. Докато тези хора физически не си отидат от БСП, няма как да стане. Ние с Мая се заемаме да организираме ново ядро, искаме да привлечем още и различни хора - активна градска средна класа, които могат да донесат на БСП плюсове, посочи Добрев.

Кирил Добрев извади от джоба си конструктора на сина си и демонстрира как изглежда МОЛ-а на БСП. В основата му е твърдият електорат, а основата той я надгради с групите хора, които по една и друга причина не гласуват за БСП.
 
Левицата ще отдели избираеми места в листите си за общински съветници, на които ще бъдат поставени хора, които не са членове на БСП, а са номинирани от местното гражданско общество.

Добрев и Манолова предлагат да се организират кръгли маси, но планират да използват активно и интернет пространството – фейсбук дискусии и анкети. Манолова посочи, че всички леви хора трябва да намерят в БСП нещо, което да харесат – като в МОЛ. Двамата планират да има и обратна връзка – мнението на гражданското общество, изразено в тези дискусии, да се взема под внимание при формиране на политиките на Столетницата.

Ние с Мая сме си свършили работата. Простихме си и е факт, че работим много добре, коментира Добрев думите си, отправени към Манолова преди време - „жените ги предпочитам за други работи“. Аз съм се извинил, шегите не винаги ми се получават, добави Добрев.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 82| 11811 |01.02.2015 Мая Манолова – БСП ще е МОЛ за леви идеи . 3| 5369 |01.02.2015 Делян Добрев: Енергетиката в колапс през април . 11| 4407 |30.01.2015 Манолова ще води Калфин до частния й пенсионен фонд . 31| 9829 |28.01.2015 Манолова пред Фрог: Одитори работят на ишлеме в Сметната палата

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads