Реклама / Ads
18| 4823 |10.02.2011 НОВИНИ

Доходите на Цветанов се проверяват от прокуратурата

.
Цветан Цветанов
Софийска градска прокуратура (СГП) е изискала от НАП да представи резултатите от проверката на вицепремиера Цветан Цветанов веднага след като тя приключи, заяви директорът на НАП Красимир Стефанов.

Градската прокуратура координира действията, извършвани в хода на проверката, добави още Стефанов. Преди месеци стана ясно, че вицепремиерът и вътрешен министър Цветан Цветанов притежава шест апартамента и доходи от над 200 хил. лв. Тогава приходната агенция започна проверка на имотната декларация на вътрешния министър. Тогава Цветанов отчете, че има 362 000 лева доходи от 2004 до 2009 и с нотариални актове даде отчет за имотното си състояние. За консултантски услуги от 2007 до 2009 е получил 40 000 лева.

До края на годината всеки гражданин или представител на фирма ще може да провери чрез интернет платените или дължими от него суми за данъци и осигуровки, съобщиха от Националната агенция за приходите. Достъпът до данъчната сметка ще бъде даден първо на регистрираните в звената за големи и средни данъкоплатци физически лица и търговски дружества, съобщи в интервю за Българската национална телевизия изпълнителният директор на НАП Красимир Стефанов. За да имат достъп до данните, желаещите трябва за заявят и получат персонален идентификационен номер (ПИК) в някой от офисите на НАП. Кодът се издава след като инспектор на приходната агенция провери самоличността на лицето и получи писмено потвърждение, че номерът ще бъде използван само лично.Данъчно-осигурителната сметка съдържа подробна информация за всички дължими и платени данъци на физическите и юридически лица в България и до момента се е използвала само от служителите на НАП. Осигуряването на свободен достъп до сметките улеснява данъкоплатците, но и дава възможност за бърза реакция при откриване на неточности и евентуални грешки, допълват още от НАП.

През 2010 г. в приходната агенция са били подадени над 40 милиона електронни документа
, каза още Стефанов, което, според него, прави НАП най-напредналата по отношение на електронните услуги администрация.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 93| 4839 |09.02.2011 Цветанов: Сините искат Ал.Петров за вътрешен министър . 61| 5423 |09.02.2011 Сини и червени искат оставката на Цветанов . 54| 4814 |08.02.2011 Д-р Шарков: Моралната оставка на Цветанов е подадена! . 29| 5223 |08.02.2011 Борисов няма да търси отговорност от Цветанов за СРС-та

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads