Реклама / Ads
0| 3440 |19.06.2022 НОВИНИ

Докога министър Наско ще се вози на лъскава лимузина на НСО, пита сдружение „Зограф“

.
Атанас Атанасов Източник: БГНЕС
Българските данъкоплатци се питат на какво основание 32-годишният министър на културата Атанас Атанасов продължава да се радва на привилегията да бъде обслужван от шофьор и автомобил на Националната служба за охрана, след като е демонстрирал пълна некомпетентност и неадекватност, както и липса на каквито и да е качества, за да заема въпросната висша публична длъжност. За това алармира сдружение „Зограф“ в позиция, разпространена до медиите.
 

„С решение на Министерски съвет от пролетта на 2016 година е разпоредено вицепремиерите и министрите да не ползват автомобили на НСО, а да разчитат като транспортна услуга само на служебните автомобили на ведомствата си“, напомнят от сдружението.

 

„Културният министър Атанас Атанасов обаче, както изглежда, явно няма никакво намерение да се съобразява с въпросното решение на МС и още от началото на мандата си, незнайно за какви именно свои заслуги към обществото, се радва на лукса и на привилегията да бъде обслужван и возен навсякъде от лъскав черен мерцедес на службата за охрана“, констатират от „Зограф“.

 

„Ако беше човек на място, министър Атанасов би могъл поне да вземе пример от някои от своите предшественици, които бяха много по-скромни, разумни и внимателни откъм пилееене и безцелно прахосване на парите на данъкоплатците и по тази причина често идваха на работното си място на столичния бул. „Стамболийски“ 17 пеша или с градски транспорт като бившите министри на културата Петър Стоянович и Рашко Младенов, или примерно - дори и на велосипед при хубаво време, както нерядко правеха това историкът Мартин Иванов и актьорът Владимир Пенев в качеството си на служебни министри на културата“, препоръчват от сдружение „Зограф“.

 

„В интерес на истината, министър Атанас Атанасов най-спокойно би могъл да ползва за всекидневните си транспортни нужди и който и да е от многобройните служебни автомобили от гаража на ведомството си, а също така без никакъв проблем той би могъл да си поръчва даже и такси при необходимост, тъй като месечното му брутно трудово възнаграждение като министър на културата е от порядъка на 7300 лева, при това – без бонусите, допълнителното материално стимулиране и командировъчните, изтъкват от неправителствената организация. Откъдето и да го погледнеш, абсурдно е осигуряването на специализиран транспорт от страна на НСО по отношение на един 32-годишен младеж за сметка на данъкоплатците, доколкото не е налице нито една смислена причина за това“, аргументират се от там.

 

„Разбира се, добрата новина в случая е, че съвсем скоро на Атанас Атанасов, който по време на блиц контрол на едно от последните заседания на парламентарната Комисия по културата и медиите не бе в състояние да си спомни и да даде ясен и смислен отговор дори и на депутатски въпрос колко точно на брой назначени съветници има в политическия си кабинет и кои са имената им, ще му се наложи да слезе по неволя от обслужващата го луксозна лимузина на НСО, тъй като по лесно обясними причини занапред той вече просто няма да заема и изпълнява длъжността културен министър, оказала се един огромен, буквално непосилен товар за повече от скромните му интелектуални възможности и компетенции“, заключават от гражданско сдружение „Зограф“.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 2983 |19.06.2022 Критиките за матурите били силно преувеличени според просветния министър . 0| 3301 |18.06.2022 Министър Иванов: Трябва да надделее разговорът . 0| 3969 |18.06.2022 Радев за ветото: Не може министър-председателят да внася чуждо предложение. Той не е куриер, а премиер! . 0| 2949 |18.06.2022 Екоминистърът Сандов е с COVID-19

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads