Реклама / Ads
6| 2524 |17.05.2024 НОВИНИ

Калин Стоянов категоричен: "Автомобилът с починалия мъж отнел предимството от НСО". Кирил Петков: "Бог да прости загиналия"

.
Калин Стоянов Източник: БГНЕС
"Това, което е установено безспорен начин, е, че другият автомобил, реално е отнел предимството на НСО". Това каза пред журналисти в Казанлък служебният министър на вътрешните работи Калин Стоянов във връзка с вчерашния пътен инцидент в Аксаково с автомобил на Националната служба "Охрана", в който е пътувал съпредседателят на "Продължаваме промяната" Кирил Петков.
 

В индицента загина мъжът, управлявал автомобила, с който се е ударило возилото на НСО. Жена, също пътувала в автомобила със загиналия, е настанена в болнично заведение с опасност за живота.

 

"Не мога да коментирам подробности по случая, образувано е производство, което е под надзора на Военна прокуратура", посочи министър Стояно, предаде БТА.







"Считам, че всичко ще бъде изяснено в рамките на разследването, включително и скоростта, за която в момента доста се говори. Единственият начин това да бъде направено, е автотехническа експертиза, която, предполагам, ще бъде назначена в рамките на днешния ден, посочи той.

 

"Като бивш премиер Кирил Петков има право да бъде охраняван от служители на НСО в продължение на четири години", каза Калин Стоянов в отговор на въпрос защо съпредседателят на "Продължаваме промяната" е пътувал с охрана.

 

"Моите огромни съболезнования на близките на починалия шофьор", написа вчера във Facebook Кирил Петков.

 

"Отидох и до болницата, в която е приета жената в другата кола. Говорих с неврохирурга, която ме уведоми, че черепната травма изглежда незастрашаваща живота.


Моля се на Бог и другите травми да не застрашат живота й. Дал съм телефона си на директора на болницата, ако е необходимо каквото и да е съдействие, за да имаме личен контакт и да ми звънят по всяко време.







Медицинският персонал в болницата бяха големи професионалисти и им благодаря за моменталната помощ, която оказаха на жената", посочи още бившият премиер.

 

"Искрени съболезнования на дъщеря му, семейството и близките му. Ще се опитам да се свържа с тях в утрешния ден и да им окажа всякаква помощ, от която имат нужда. Ще спра предизборната си кампания, докато съм сигурен, че всичко, което зависи от мен, за да помогна на пострадалите и семейството, е направено. Благодаря за стотиците обаждания. Бог да прости загиналия", написа още той.

 

 

 

ФрогНюз

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 2538 |17.05.2024 Съдът каза "стоп" на новата организация на движението по "Патриарха" . 0| 2337 |17.05.2024 Над 50 хил. ученици полагат матура по български език днес . 0| 5387 |17.05.2024 Вдигат минималната преподавателска заплата в държавните университети, остава обидно ниска . 16| 2960 |17.05.2024 Експертът Диана Русинова с мнение за катастрофата с Кирил Петков

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads