Реклама / Ads
0| 10289 |24.07.2015 НОВИНИ

Дончева: От години циркулира дело срещу Й. Цонев за покупка на гласове

.
Татяна Дончева
„От няколко години в Министерство на правосъдието циркулира дело за покупка на гласове срещу Йордан Цонев. Защо това не е известно? Вие си представяте – ако сте от контролиращия прокуратурата човек, колко ще е „неудобен” Йордан Цонев? Това каза по Нова телевизия Татяна Дончева, лидер на „Движение 21”
 
Позволете на магистратите да имат семейство, деца, жената да каже: „Само ти ли имаш съвест, ти ли ще оправиш света?”. Докато ние се занимаваме с това, кой е бил по-силен, ние ще бъдем подложени на това несправедливостта да тържествува”, допълни тя.

„Трябва да е ясно, че прокуратурата и ДПС са много ясно свързани. И господин Цацаров много добре знае това. Аз отдавна съм политик, известен с възгледите си. И те са много преди това господин Цацаров да стане главен прокурор. И няма нужда той да вмества имена. Той не е способен да правораздава като магистрат и по закон, а не да коментира хората, които са срещу него”, заяви Дончева.


Дончева коментира и вчерашното споразумение за промените в конституцията. Нищо съществено не стана вчера. Реформаторският блок инициира проекта за съдебни промени, който засягаше 3-4 въпроса за ВСС. Досега не е имало остро противоречие между прокурори и съдии. Но се оказа, че вече сме изправени пред прокурорска интервенция за постигане натиск върху съдебни актове чрез иницииране на дисциплинарни производства срещу съдии. Това е изключително тревожно. И тази инициатива за разделяне на колегията ние я приветстваме. „Вторият съществен момент бе с тайното гласуване”, посочи тя.

„Бих могла да посоча, че няма кадрови решения в рамките на праламента, където има тайно гласуване. Такива решения нямаше и във ВСС. Много отдавна „Движение 21” инициира разикалните промени. От 2003 г. ДПС е започнало подреждане на съдебната система по етажите с „правилните” хора. Те на практика имат контрола в прокуратурата и по върха на прокуратурата. Това трябва да бъде обществено осъзнато– че ДПС става проводник на олигархични интереси. И това трябва да бъде отстранено. Нека либерали, консерватори, демократи да си стиснат ръцете в името на това”, заяви Дончева.

Тя коментира, че румънците са успели да направят сериозни конституционни промени благодарение на поискания вот. „И ние вървим натам”, каза още Дончева.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4420 |19.07.2015 4,7 млн. обаждания приети на телефана на ЧЕЗ за 8 години . 0| 5788 |11.07.2015 Дончева: Борисов ще играе за президент с подкрепата на ДПС . 0| 4611 |10.07.2015 Нинова: Четири години водихме битка, за да защитим хляба на 600 000 души . 0| 5021 |09.07.2015 ВКС реши: 6 години затвор за убиеца на Паоло

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads