Реклама / Ads
0| 9616 |29.03.2016 НОВИНИ

Т. Дончева: Мутрите контролират кабинета, МВР и ДАНС

.
Татяна Дончева
За да има нормално държава, мутрите и мафията трябва да бъдат изхвърлени от властта. Те контролират държавата. Всичко контролират - МВР, ДАНС, кабинет. Ако някой е имал илюзията, че вторият мандат на Бойко Борисов ще бъде по-различен от първия, да излезе и да обясни. Това заяви Татяна Дончева пред БНТ в спор с Митко Цонев, който и опонираше, като се правеше, че не я разбира.
 
Когато мафията и мутрите имат държава, те контролират държавните органи. Нашата задача е да ги сменим. Никога не съм предлагала да се обединим и да правим коалиция с десните. Идеята е да изхвърлим мафията от държавата, защото тя пречи на всички - обикновени хора, леви, десни, категорична беше Дончева.

Ляво и дясно винаги е имало и ще има. В момента проблемите в държавата надхвърлят деленето на ляво и дясно. Мутрите и мафията не трябва да се делят на леви и десни, повтори лидерката на "Движение 21".

Никога не съм била адвокат на Цветан Василев и няма да бъда, уточни тя.

Татяна Дончева коментира и работата на Комисия по отнемане на имущество, придобито от престъпна дейност. "Когато покойният министър Георги Петканов лансира за първи път идеята преди два парламента, че трябва да се отнема имущество на престъпници, придобито от престъпна дейност преди края на процеса. Защото натрупаното от престъпна дейност имущество дава възможност за противодействие на правосъдието и е хубаво поне то да бъде блокирано преди да приключат наказателни дела и аз бях един от хората, които подкрепиха тази идея, защото смятам, че няма нищо лошо. И така или иначе законът беше приет. С течение на времето обаче, той започна да се прилага, независимо дали това имущество, което искат да отнемат е придобито чрез престъпление. И лека полека започнаха да променят хипотези, в които да не се изисква причинна връзка между престъпната дейност и онова, за което твърдят, че е придобито", обясни Дончева.

В събота ни предстои конгрес, на който трябва да изберем ново ръководство. Предишният конгрес беше преди една година и всяко ръководство има мандат. Да, кандидат съм, но най-вероятно ще има и други кандидати. Не искам да предрешаваме гласуването в събота, обясни, Дончева..
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 22| 11593 |25.02.2016 Дончева: Тези, които контролират Пеевски, му сложиха охрана . 39| 17466 |17.02.2016 Т. Дончева: Вижте зависимостите на вицепрезидента Попова и зам.-главния прокурор Сарафов . 42| 12657 |01.02.2016 Слави: Скъпа моя, Недялко! Мутрите обичат до гроб! . 7| 4940 |21.01.2016 Танева: Храните ще се контролират от фермата до магазина

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads