Реклама / Ads
0| 2710 |26.07.2022 НОВИНИ

Допълнителни мобилни чешми на бул. „Витоша“ в следващите три най-горещи дни

.
Познатите арт-чешми като водни човеци застават на пост на различни места на столичния бул. „Витоша“, от сряда до петък, в рамките на най-горещите часове между 10:00 и 15:00 ч. Мобилните чешми на Софийска вода, част от Веолия, се появяват в центъра на града традиционно всяка година в „Горещниците“*, за да предоставят питейна вода на софиянци и гости на столицата вече повече от 10 години.
 

Те са част от дългогодишната инициатива „Утоли жегата“ на дружеството, която популяризира постоянен достъп до качествена питейна вода, напомня за здравословната хидратация и повишава информираността за водата в София. 

 

Водните човеци са направени изцяло от водопроводни материали, такива, каквито ВиК дружеството влага в градската инфраструктурата. Дизайнът и изработката им е дело на аварийните екипи на столичния оператор. Тази година те ще бъдат снабдени допълнително със стикер с QR код, който да предоставя пълна информация на по-любопитните са състава и качеството на водата в различните райони на София.

 

Лятото е сезон, в който водата е жизненоважна. Според научните изследвания, ако се чувстваме жадни, това е сигнал, че тялото ни вече е загубило 1% от водните си запаси. Затова трябва отговорно да се грижим за нуждите на организма. Според много специалисти, препоръчителното количество вода, което трябва да пием, за да сме добре хидратирани, е 1л на всеки 25 килограма от нашето телесно тегло, а най-често обобщено се препоръчва над 2 литра вода на ден.

 

„Софийска вода“ гарантира качеството на питейната вода в столицата и уверява, че тя е най-подходяща за постигането на жизненоважната ни за организма хидратация. Причина за това е, че водата в чешмите ни е високопланинска, идва от Рила, има балансирано pH (между 7.2 – 7,4) и ниска минерализация, което я прави изключително подходяща при неограничена всекидневна употреба, особено за бебета, малките деца и по-възрастните. Освен добрите природни характеристики на софийската вода, тя подлежи и на допълнителен строг лабораторен контрол по целия път на водата от язовира до дома ни. Дружеството взима средно 9 000 контролни проби от пунктовете за мониторинг по цялата водопроводна мрежа при консуматорите, на които провежда около 150 000 лабораторни анализа, а резултатите по райони са достъпни на страницата на дружеството www.sofiyskavoda.bg и мобилното приложение “Моята вода“ в  IoS и Android.

 

*„Горещници“ народът ни нарича през вековете жегите във втората половина на юли. С изключение на извънредните мерки през последните две години срещу Ковид, Софийска вода традиционно популяризира питейната вода в столицата

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 2971 |23.06.2022 Транспортът ще поскъпне с 20%, прогнозира Камарата на автомобилните превозвачи . 0| 3002 |23.06.2022 Високомобилни артилерийски ракетни системи от САЩ пристигат в Украйна . 0| 2856 |22.06.2022 Камарата на автомобилните превозвачи ще подкрепи протеста срещу цените на горивата . 0| 2779 |17.06.2022 Дават допълнителни точки по математика на десетокласниците заради формулите без скоби

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads