Реклама / Ads
1| 4924 |21.04.2020 НОВИНИ

Доц. Ангел Кунчев: До момента няма заповед да бъде блокиран Буковлък

.
Доц. Ангел Кунчев
До момента няма заповед да бъде блокиран Буковлък. Имам съмнения, че за едно 4 хилядно село при 4 проби е наложително такава мярка. Виждаме, че такава мярка води до огромен стрес за хората и това трябва да бъде отчетено и това. Най-лошото е, че се стресират хората, които са най-съвестни, които спазват всички препоръки и мерки.
 

Това заяви главният здравен инспектор доц. Д-р Ангел Кунчев в предаването „Лице в лице“ по бТВ.

 

Засега управляваме пандемията. Много по-готови сме, отколкото бяхме преди месец, каза доц. Кунчев, визирайки здравната ни система, но отбеляза, че „няма страна, която да каже, че е напълно готова за посрещане на пандемия.

 

„Персоналът е най-големият проблем – машини се купуват, а лекари – не могат да се създадат“, каза главният здравен инспектор, който сподели, че много болници вече разполагат с респиратори благодарение на дарения.

 

Ако бяхме в първата тройка по смъртност какво щяха да правят с Щаба? Да ни разкъсат ли? В момента в това положение виждате какви критики търпим. Очакваме и ние с нетърпение да се намалят мерките, коментира доц. Кунчев по повод критиките към Щаба.

 

„Вървим към леко отпускане на мерките“, разкри доц. Кунчев и сподели, че може скоро да бъде вдигната забраната за посещение на градинки и паркове, но за да стане това налице трябва да са две неща. Първото от тях е тенденция към задържане и намаляване на болестта. Второто е  да има възможност за контрол, да се види, че отпускането на мерките няма да провокира хората да се държат безотговорно и парковете се напълнят с големи групи младежи, които пият бира, обясни специалистът.

 

"Ако видим, че младежи се събират по 15-16 да се събират да пият бира в градинките, ще дадем назад веднага", бе категоричен той.

 

По думите му не се спазват препоръките за спазване на мерките, за да не се разпространява инфекция, въпреки че мерките у нас са много по-леки в сравнение с други държави, където например има вечерен час, но предизвикват голямо обществено недоволство.

 

Относно принципа за затваряне на места, където са възникнали огнища на заболяването доц. Кунчев поясни, че в такива ситуации зависи колко са отдалечени звената едно от друго. В случая с шивашкия цех всички са на едно място и това налага да бъде спряно изцяло.

 

По думите му в болниците никога не са спирани дейности, които са от значение за живота на хората. Спирани са дейности, които са планови и които търпят отлагане и това не застрашава по никакъв начин  живота на хората. Натрупаният континген от заболели хора ще трябва да влязат в болниците след като приключи извънредното положение и за това също ще трябва подготовка, смята инспекторът. 

 

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 18| 6748 |21.04.2020 Туроператори искат оставката на Николина Ангелкова . 9| 6416 |17.04.2020 Анна Заркова: Спасителят ни, според Евангелието, нито за момент не е допуснал, че сме мисирки или магарета . 23| 7279 |16.04.2020 Туроператори и хотелиери искат Борисов да уволни Ангелкова . 5| 15282 |16.04.2020 Психиатър: Страхът в момента е официална държавна политика

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads