Реклама / Ads
18| 4703 |30.09.2020 НОВИНИ

Доц. Ангел Кунчев: Няма да бъдат затваряни всички училища

.
доц. Ангел Кунчев
Казваме каква е истината. Не, няма да има затваряне на всички училища.” Ще има преминаване към електронна среда за 14 дни в паралелки, в които има установени носители на вируса. Ако са засегнати няколко класа, ще се премине към затваряне на определени училища. Ако заболеваемостта стане много голяма вече ще се говори за затваряне на училища в определени населени места.
 

Това заяви пред БНТ главният държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев.

 

Утре ще бъде първият брифинг на Националния оперативен щаб (НОЩ), съобщи главният държавен здравен инспектор.

"Липсата на достатъчно доверие и разпространяването на фалшиви новини пречат страшно много на нашата работа", допълни той. "Ние ще продължим да казваме истината. Дай Боже повече хора да се вслушат."


За момента доц. Кунчев не вижда нужда от промяна на противоепидемичните мерки у нас. Все пак уточни, че всичко зависи от ситуацията.

 

 "Имайте предвид, че вирусът не лети в пространството сам. Той е върху частиците, които ние изхвърляме при говор, викане, кашлица, пеене. Когато има механична преграда, която ограничава излъчването на тези частици, то ограничава и разпространението на вируса", обясни Кунчев.

 

По негови наблюдения на повечето места не се ползват маски, което води до покачване на случаите. "Носенето на маска е по-скоро отговорност не само към собственото, а към чуждото здраве", напомни доц. Кунчев. Той обясни, че маската е най-ефективна при човек, който излъчва вируса. При 60-70% хората, които носят вируса, нямат никакви признаци. Носенето на маска предпазва от това да бъдат заразени другите около нас.

 

Той заяви, че няма да отговаря на спекулации относно това кога и дали ще се преминава към дистанционно обучение.

 

"На национално ниво затваряне на училища вероятно ще се наложи през януари-февруари по време на грипната епидемия. "Тази година няма да има грипни ваканции, ще има преминаване в обучение в електронна среда", обясни доц. Кунчев.

 

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 12| 5656 |29.09.2020 Вера Йоурова няма да подава оставка заради писмото на Орбан . 5| 12287 |29.09.2020 Политолог: Такива хитринки няма да променят обществените нагласи . 16| 5252 |28.09.2020 Георги Свиленски: Няма да се коалираме с мафията . 30| 10554 |26.09.2020 Г-н Ангелов в мерцедеса и г-да с палките, заради чекмеджето ли го правите?

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads