Реклама / Ads
5| 3162 |23.03.2021 НОВИНИ

Доц. Антоний Гълъбов: Нямаме работа със самата РФ, имаме проблем с висши позиции у нас

.
доц. Антоний Гълъбов
Ние нямаме работа със самата Руска федерация. Ние имаме проблем с висши позиции в България. В това отношение е изключително важно разследването да достигне до категорични изводи, а случаят трябва да е поредният повод да се преосмислят кадровият подбор, начинът на контрол и цялостната политика за сигурност на информация.
 

Това заяви политологът доц. Антоний Гълъбов пред БНТ в коментар на аферата с руските шпиони.

 

"Най-малкото защото ние сме част от Алианса вече 17 години. Ние трябваше да имаме едно цяло ново поколение от офицери по сигурността, които да не са толкова склонни да повтарят старите модели на съветските школи", категоричен бе той.

 

Според него самият жанр "шпионски скандал" е понятие, което замъглява картината, отколкото да я осветлява.

 

„Проблемът е с българските граждани и служители, участвали в групата. Никой не си прави илюзии, че Руската федерация има своите интереси и че ще ги преследва постоянно“, коментира доц. Гълъбов. През последните месеци много ясно било заявено, че Руската федерация щяла да изгражда отношенията си с България единствено и само на основата на собствения си интерес.

 

Той се надява България да разчита на партньорите си от НАТО за изграждането на системите за сигурност, но и за формирането на кадри.

 

Доц. Гълъбов посочи, че имаме проблеми с опазването на секретна информация, което зависи именно от човешкия фактор. Последният случай е възможно да има връзка с повишаването на напрежението в Черноморския регион. Политологът не смята, че е търсен конкретен политически ефект.

 

Той предупреди, че страната ни подценява развитието на корупционните мрежи. Ако в мрежата има високопоставени служители, той лично не вярва в тяхната любов, а смята, че става въпрос за зависими и подкупни хора.

 

Според него трябва да има реакция от президента Румен Радев.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 3557 |19.03.2021 НС: Нямаме официална информация за участие на наш служител в група за шпионаж . 18| 3100 |09.03.2021 Доц. Гълъбов: Действащата Конституция произвежда премиерска, а не парламентарна република . 17| 4560 |04.03.2021 Проф. Антоний Тодоров: Колко скандали би могло да понесе едно управление? . 24| 4070 |25.02.2021 Министър Ангелов към ”АстраЗенека”: Нямаме нужда от учтивостта на вашия корпоративен свят, а от ваксини

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads