Реклама / Ads
2| 3478 |15.11.2022 НОВИНИ

Доц. Киселова: Избори през март или 2 в 1 през октомври? В момента само се маркират територии

.
Наталия Киселова
Преподавателят по Конституционно право доц. Наталия Киселова видя няколко варианта за провеждането на нови избори. Единият възможен изход е да се бави връчването на мандатите и разпускане на Народното събрание по два модела - по стар и нов стил до 7-15 януари и оттам да се върви към избори през март месец. Другият вариант, който го намекнали от ГЕРБ са избори 2 в 1 - парламентарни и местни избори догодина през октомври месец с хартиено и машинно гласуване.
 

Тя определи връщането на хартиената бюлетина като лош вариант.


По думите ѝ президентът няма да бъде медиатор, посредник и архитект на коалиции. Времето, което дава държавният глава на партиите, трябва да бъде оползотворено. Все още сме свидетели на маркиране на територии с цел да се види кое от малцинствата ще успее да привлече крехко мнозинство. Партиите не могат да намерят пратеник и медиатор между двете страни, отбеляза тя пред БНТ.


Партията може да бъде център на взимане на решения в трудна обстановка, според депутата Мартин Димитров


Доц. Киселова изтъкна, че "Български възход" на Стефан Янев е в блока на ГЕРБ и ДПС, докато от другата страна са ПП, БСП и ДБ. Независимо в кой от вариантите ще се стигне до някаква форма на съгласие с всички условности политическите лидери закъсняват.


Доц. Киселова не чува разумни подходи как да се постигне добър резултат с бюджета, но и със съставянето на правителство. Партиите не знаят какво да правят. Когато бъде връчен мандатът, седем дни ще изтекат толкова по-бързо, отколкото изтича обикновеното време, посочи тя.


Според доц. Киселова Народното събрание е неспособно да избере правителство, но е неспособно да извършва и редица други дейности.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 2620 |14.11.2022 Наташа Пирц Мусар е първата жена президент на Словения . 0| 2695 |14.11.2022 Безработицата при завършилите висшисти през последните 5 г. е рекордно ниска . 0| 2663 |14.11.2022 Вицепрезидентът: Необходима е координация на грижите за хората с аутизъм . 1| 3145 |14.11.2022 Владимир Чуков: Взривът в Истанбул може да е свързан с президентските избори

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads