Реклама / Ads
0| 5686 |07.07.2022 НОВИНИ

Доц. Киселова: Свидетели сме на бърз разпад на различни дейности. Държавниците сериозно да се замислят

.
доц. Наталия Киселова Източник: стопкадър, БНТ
Държавните мъже и жени трябва много сериозно да помислят какво се случва в нашата държава и общество. Това заяви пред Националната телевизия доц. Наталия Киселова, преподавател по конституционно право.
 

„Процедурата още не е завършила, но това, на което ставаме свидетели както и в Народното събрание, не е достойно за хора, които имат претенции да са елитът на българското общество. Това, на което ставаме свидетели, е разпад доста по-бързо, отколкото сме предполагали в началото на годината, на различни дейности в държавата и това трябва да спре“, коментира тя, докато ВСС разглежда искането на двама министри на правосъдието – Янаки Стоилов и Надежда Йорданова, за отстраняването на главния прокурор Иван Гешев.

 

Конституционалистът обясни, че усилието на Стоилов и Йорданова е да покажат, че има невидими връзки, въз основа на които главният прокурор въздейства върху т.н. наблюдаващи прокурори.

 

„Основният въпрос, който обсъждаха, беше дали главният прокурор може да въздейства и как е въздействал при т.нар. нахлуване в Президентството - влизането с въоръжение на определени лица и след като част от администрацията им е съдействала, това не е било нахлуване“, коментира доц. Киселова.

 

„Всъщност можем ли да си позволим по този начин да се извършват определени действия в държавен орган и тогава, когато има съдействие, няма криене на данни, документи, каквито други доказателства искат, дали това е бил начинът и дали има прекомерност“, пита тя.

 

Експертът предположи, че процедурата ще продължи и през следващите дни и седмици, тъй като по всяко едно от основанията, които са били допуснати след сезиране на Конституционния съд, две процедури пред ВАС, ще бъде разгледано и двете страни ще изложат тези.

 

„Трябва да стане ясно едно: в българското общество не трябва да има безнаказани хора“, заяви доц. Наталия Киселова, позовавайки се и на вчерашната катастрофа – „когато нарушаваш правилата, наказанието трябва да е навременно“.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 6430 |02.07.2022 Доц. Наталия Киселова: Отговарям на условията за министър, но нямам предложение . 0| 4457 |30.06.2022 Посланикът ни в САЩ: Свидетели сме на глобален ревизионизъм от страна на Кремъл. Жалят за Съветския съюз . 0| 7386 |29.06.2022 Наталия Киселова: Можем да сме критични към поведението на ПП . 0| 6060 |26.06.2022 Явор Сидеров: Кьорфишек е ролята на РСМ в разпада на коалицията

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads