Реклама / Ads
5| 5001 |28.10.2020 НОВИНИ

Доц. Кунчев опроверга здравния министър за оставката на шефа на СРЗИ

.
Доц. д-р Ангел Кунчев
До оставката на д-р Данчо Пенчев се е стигнало заради свалянето на карантината на Борисов и Радев, заяви доц. Ангел Кунчев. Според здравния министър проф. Костадин Ангелов, директорът на РЗИ София е подал оставка по лични причини.
 

"Не зная дали аз съм точният човек. Всичко това се случи в момент, когато бях поставен под карантина. Доколкото разбрах те са имали разговор с министъра и най-вече заради свалянето на карантината на президента и на министър-председателя се е стигнало до това решение." Това заяви пред бТВ главният държавен инспектор доц. д-р Ангел Кунчев в коментар за оставката на шефа на РЗИ Данчо Пенчев.

 

Малко по-рано днес пред БНТ министър Костадин Ангелов бе категоричен, че оставката на директора на РЗИ – София Данчо Пенчев е по лични причини и не е свързана с освобождаването от карантина на премиера и президента.

 

Доц. Кунчев подчерта, че дълбоко съжалява за оставката на д-р Пенчев.

„Доктор Пенчев изнесе най-голямата трудност и натоварване. Той работеше по 17-18 часа някой път. Чували сме се и в 1 ч. през нощта. Занимавали са го с проблеми от всички болници от 5 ч. сутринта. Така че да, ясно е, формално там имаше нарушение на правилата, правено с оглед да не се пречи на нормалната дейност на държавата. Но така са говорили с министъра, това е резултатът”, подчерта Кунчев.

 

Попитан дали премиерът и президентът са привилегировани като става дума за отмяна на карантината, Кунчев каза, че всичко зависело от гледната точка. "Аз имам собствено мнение по въпроса, но се оказва, че вероятно не съм прав. Очевидно от социална гледна точка хората го приемат като неравенство, като някакъв жест към тях, а всъщност е точно обраното. За да могат да продължат да работят и РЗИ и болниците , такива изключения няма как да не се правят, защото другият вариант е просто да спрем работа", уточни още Кунчев.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 9| 4369 |28.10.2020 Здравният министър: Нашите сили са лимитирани . 2| 4568 |27.10.2020 МЗ и Ангел Кунчев влязоха в спор за карантината . 6| 4043 |26.10.2020 Здравният министър с негативен PCR. Оставал под карантина, ”каквито са правилата” . 19| 4926 |25.10.2020 Здравният министър се е самоизолирал заради Борисов

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads