Реклама / Ads
4| 4166 |10.10.2019 НОВИНИ

Доц. Лозанов: Саботаж в БНР е тежко обвинение

.
Доц. Георги Лозанов
Това, че генералният директор на БНР говори за саботаж, е много тежко обвинение, което трябва да се доказва.Саботаж или не, след като това се е случило в Радиото, от гледна точка на ЗРТ, той трябва да понесе последствията си. А после с прокуратурата да изясняват дали е саботаж, кой е виновният. Общото впечатление от съобщението, че е имало саботаж и втори опит да се спре ефирът, прозвуча по-скоро комедийно.
 

Това каза пред БНР медийният експерт доц. Георги Лозанов във връзка с казуса „БНР“ и работата на временната анкетна комисия по случая.

 

"Положението е тъжно. Докарахме свободата на словото до типично криминале, в което се търси престъпника, уликите.", заяви още експертът.

 

„И прокуратурата, и всички потвърждават това, което беше очевидно и в началото – че без никаква техническа причина е спряно излъчването на Радиото. Като няма техническа причина, явно, че причината е друга – ограничаване на информацията с някакви мотиви, някаква цел в този период, който пък съвпада с отстраняването на Силвия Великова от ефир за кратко. Всичко това е ясно, че отвежда пряко към генералния директор и към неговия пост, защото няма по-грубо нарушение в цялата история на БНР. Законът за радиото и телевизията е категоричен – че ако генералният директор извърши или допусне да бъде извършено от друг грубо нарушение, трябва да се прекрати мандатът“, коментира доц. Лозанов

 

Доц. Лозанов отбеляза, че няма никаква връзка между временната комисия и действията на СЕМ по ЗРТ.

"Притесни ме това, че комисията ще прави мониторинг на обективността на обществената медия", добави медийният експерт. Според него изземването на това правомощие на СЕМ от страна на НС е лоша практика.

 

Медийният експерт смята, че случаят окуражава колегията да се бори за своите права.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4102 |10.10.2019 Петима души са ранени, а двама са в тежко състояние след експлозия до летището в Линц . 0| 3881 |09.10.2019 Поредна жертва на пътя при тежко ПТП край Сливен . 1| 3704 |01.10.2019 Състоянието на двамата пострадали в ТЕЦ ”Марица Изток” 1 е тежко . 12| 8232 |17.09.2019 ”Саботажа” в БНР - престъпление по служба от техническия директор

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads