Реклама / Ads
15| 3711 |29.01.2021 НОВИНИ

Доц. Мангъров: Ако исках да вляза в политиката, щях да бъда кандидат на друга партия

.
Атанас Мангъров Източник: БГНЕС
”Ако исках да вляза в политиката, щях да бъда кандидат на друга партия, а не на АБВ и да бъда ваксиниран поне два пъти. Моята цел не е да вляза в политиката”. Това каза пред БНР доц. Атанас Мангъров, за когото от партия АБВ съобщиха, че ще бъде в листите им за предстоящите парламентарни избори. Той обясни, че обиколките му с лидера на партията Румен Петков за срещи с хора в страна са били с цел да разяснява здравни теми, а не като политическо представяне.
 

"АБВ са от моята страна на бариерата. Това, което се случва в политиката, се основава на медицински решения, които са неадекватни и непонятни за мен. Явно начинът да се променят неща е този. Моята цел е да се опитам да помогна от медицинска гледна точка на това, което се случва в страната", обясни още инфекционистът и подчерта, че и партията на Слави Трифонов "Има такъв народ" скоро "ще премине от правилната страна на бариерата".


"Винаги съм бил много десен човек, не съм ляв. В АБВ съм чисто от медицинска гледна точка - като лекар", подчерта той.


Мангъров беше категоричен, че в темата за Covid-19 има много малко медицина и много политика. Той обясни, че макар и да е говорил много по медиите, не е бил чут:

"Чу ме само премиерът Бойко Борисов", заяви той.


По думите му действията на управляващите за борба с коронавируса нанасят икономически, финансови и психически щети.


Във връзка с т.нар. британски, африкански и бразилски щамове на коронавируса, доц. Мангъров коментира: "За тях казват, че те не предизвикват по-тежко заболяване, но в същото време дават по-висока смъртност. Това от медицинска гледна точка нещо не се връзва".


Според него, ако ваксините действат и на старите, и на новите щамове, би трябвало и старият, и новият щам да имат един и същи антиген и хората, които са изкарали стария щам, не би трябвало да се разболяват от новия.


Той попита какво ще правим, след като става ясно, че ваксината на "Астра Зенека" не трябва да се поставя на хора над 65-годишна възраст, а България е поръчала най-голям брой от тези ваксини.


"Държавата не е сбъркала, тя се води по решенията на Европейската комисия. Ние сме закупили котка в торба. Правим нещо, но не знаем какво точно правим", коментира още той.


По думите на доц. Мангъров руската ваксина "Спутник V" не е панацея, но е по изпитана от другите.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 7| 4168 |27.01.2021 Ден 203 на протеста: Граждани отново поискаха оставката на Борисов и Гешев . 17| 33621 |27.01.2021 Доц. Мангъров: Нещата у нас ще приключат, преди да се натуткаме с ваксините . 24| 11164 |24.01.2021 Доц. Мангъров: Новият щам служи за оправдание, мерките са безсмислени . 1| 3193 |21.01.2021 Общински съветници от БСП поискаха спешно изслушване за аварията в метрото

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads